7.8 C
Orahovica
Subota, 20 travnja, 2024
spot_img

Osobni rekordi Dragana Garića i Gorana Boltadžije

- Advertisement -

Dragan Garić i Goran Boltadžija dva strastvena ribolovca, te mlađahni Mateo Pranjić, imali su sjajan vikend, koji će im zauvijek (bar za sada) ostati zapisan kao jedan od najboljih ribičkih pothvata. Naime, obojica su  popravila svoje rekorde u težinama najvećih ulovljenih riba. Na pjeskari u Lipiku, vodi s kojom gospodari ŠRD „Slavonac“ iz Lipika, obojica su ulovili kapitalne primjerne šarana i amura. Samo jezero nalazi se u sklopu nekadašnje tvornice stakla, a obiluje kapitalnim primjercima šarana i amura. Jezero se prostire na 5,3 ha površine, s prosječnom dubinom od 2 metra te s 22 pozicije za ribolov.

–             Cilj ovog ribolova bio je popravak osobnih rekorda i u tome smo uspjeli. Stigli smo u petak i kampanju smo radili do nedjelje. Bili smo super uspješni, ulovili smo 30 riba ukupne težine 279.600 kn . Ribolov je trajao 58 sati. Ulovio sam moju najveću ribu, pitomog šarana  od  18.100 kg, što je popravak rekorda za puna 2,5 kilograma – rekao je Garić.

Goran Boltadžija već je bio na toj vodi tako da mu je bilo lakše:

–             I ja sam prezadovoljan ribolovom, 58 sati je brzo prošlo. Riba je radila pretežno noću pa nije bilo spavanja. Pozicije  su uređene, mjesta za roštilj ima, a domar Saša je odličan, jer odmah skuha kukuruz koliko vam treba, ima paleta, boili, melase. Sve se to može kupiti na licu mjesta.  Vratit ću se ponovo na to jezero, jer riba je zdrava, jaka i što je najbitnije velika . Ulovio sam pitomog šarana od 17.000 kg i to je moj rekord. Kada je došao na udicu adrenalin i puma radili su na najjače. Super iskustvo – rekao je Boltadžija.

Najmlađi član ove trojke Mateo Pranjić :

–             Prvi dan sam pecao na 70 metara i ulovi sam samo jednu ribu. Promijenio sam taktiku ujutro i odlučio sam bacati 5 metara dalje. Ulovio sam potom jednog amura i jednog manjeg šarana. Nisam baš zadovoljan kako sam lovio, no jedva čekam ponovni dolazak na vodu. Ova Pjeskara  je sjajna – poručio je mlađahni Pranjić.

Na kraju je Garić dodao:

–             Htjeli bi se zahvaliti Ivici Pranjiću, naime, prije samog odlaska na vodu, kolega Ivica nam je dao mamce i zamolio da ih probamo,  na kraju se ispostavilo da je to bio top mamac na kojeg smo lovili 80 %ribe  – zaključio je Garić.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije