19.5 C
Orahovica
Subota, 15 lipnja, 2024
spot_img

Tema: Koji je smisao dodatnih nogometnih kvalifikacija ?

- Advertisement -

Vozeći se večeras udobnim hrvatskim vlakom, koji stiže uvijek na vrijeme i u kojem svatko ima svoje mjesto, razmišljao sam dakako o sportu, sportu koji je nama u Hrvatskoj donio toliko radosti, sreće, zadovoljstva, ali i o sportu u kojem ima toliko nepravilnosti, krivih i štetnih Odluka, nauštrb malih sportaša i malih klubova, malih ljudi……..

Razmišljao sam o kvalifikacijama, dodatnim kvalifikacijama, osvajanju naslova prvaka u manjim sredinama, nižim ligama, ispadanjima, plasmanima……..

I opet se pitam, koji je smisao dodatnih kvalifikacija, za popunu bilo koje lige !!!!!

Pa dobro, kvragu, u svakoj uređenoj zemlji ovoga planeta, prvak (baziramo se na nogometnim ligama) stječe pravo nastupa u višem stupnju natjecanja, a onaj posljednji na žalost seli u niži rang, jer je to rezultatima zaslužio, samo u našoj Domovini to nije tako. Prvak ne mora u „razred“ više, ako neće i ne želi, onaj posljednji  uvijek čeka neku „reorganizaciju“  ili popunu lige, pa je sprdačina oko formiranja novih liga, potpuna i jedinstvena!!!

Ako je netko rezultatom  zaslužio plasirati se u rang više, onda to mora učiniti,  u protivnom  dragi moji ljudi, selite u najniži rang, pa onda ponovo ispočetka.  Isto se odnosi i na posljednjeplasiranog ,  ako si fenjeraš ideš u rang niže i tu nema više čekanja, ako ovaj neće,  mi ostajemo, ili ako, ako. …..Nema ako, pravila se moraju znati.

Dodatne kvalifikacije za popunu ranga više. Dajte ljudi, kakve dodatne kvalifikacije, pa kome to treba i kome to služi. Prvaci dobivaju satisfakciju igranja u rangu više, kojega su izborili na zelenom terenu i TOČKA. Netko će reći pa ima pet liga, neka ima pet liga, pet ispada, nema dalje …….

Na vama je „glavešine“ da donesete ustroj  natjecanja u kojem će se znati da iz pojedinih liga ispada toliko i toliko, a da u pojedinu ligu, ulazi toliko i toliko… TOČKA

Nekoliko klubova igra kvalifikacije za jedno ili dva mjesta u novoj Drugoj ligi, Hahahahahaha, pa tko je tu lud, vi kao voditelji saveza i li klubovi koji su dopuste da uopće idu u dodatne kvalifikacije. Kvalifikacije mogu igrati oni klubovi koji se bore za ostankom u ligi, predzadnji ili pretpredzadnji  može igrati s predzadnjim ili pretpredzadnji klubom iz ranga više i tu je priči kraj.

Htjedoh samo iskazati nezadovoljstvo mnogih klubova, koji ne žele javno o tome, jer ne daj Bože da ih netko čuje, “znaš opasno je, navučemo si suce, savez, delegate” !!!!!

Eto pa ja sam……

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije