14.7 C
Orahovica
Četvrtak, 22 veljače, 2024
spot_img

Ovako se to radi u Ždralovima i gradu Bjelovaru, može li Orahovica tako funkcionirati?

- Advertisement -

Nismo htjeli prije izbora, kako ne bi bilo evo 33515 opet kontra politike i vlasti, no izbori su iza nas, čeka se konstituiranje Gradskog vijeća Orahovice, no o tome će netko drugi.

Pisali smo prvi o dolasku, odnosno ne dolasku, europskog sportskog novca u Orahovicu https://33515.net/novosti/orahovica/koliko-je-europskog-bespovratnog-novca-stiglo-u-orahovicu-za-obnovu-postojecih-ili-izgradnju-novih-sportskih-objekata/ ,  govorili smo o izgledu svlačionicama u orahovačkoj Sportskoj dvorani ,  https://33515.net/novosti/orahovica/izgled-svlacionica-u-orahovackoj-sportskoj-dvorani-je-katastrofalan-potrazili-smo-odgovore-o-mogucoj-rekonstrukciji/ , pisali smo o Papuku kada to nitko nije smio ili želio, tražili smo mišljena čelnika ŽNS kada to opet nitko nije radio. Službenim smo mailovima tražili odgovore na neka pitanja, koja zanimaju Orahovčane, ali do danas nismo ih dobili, no o tome više narednog tjedna.

Odgovorni čelnici i u gradu i susjednim općinama, moraju shvatiti da postoji još jedan medij koji se svojim radom izborio za more čitatelja i pratitelja na ovom području, koji očekuju uvijek pravu i istinitu vijest.

Bit ćemo još bolji i odlučniji da sport na ovom području ne bude na marginama već duboko uvriježen u svaku poru društvenog života jer sport je vrlo bitna žila kucavica Hrvatske.

Zašto ovo pišemo?

Eklatantan primjer sprege GRADA I SPORTSKOG KLUBA dolazi iz Bjelovara, točnije iz Ždralova, prigradskog mjesta grada Bjelovara.

Naime, NK Mladost iz Ždralova, klub je s bogatom tradicijom, klub koji je dugi niz godina igrao u ligi s Papukom i vodio velike bitke, često puta bio i pobjeđivan, danas je u odnosu na orahovački klub “svemirski brod”. Drugi su na ljestvici SuperSport Druge NL, juniori su neki dan pobijedili Hajduk (prva HNL), dobili su novi moderni stadion (a samo kilometar dalje NK Bjelovar također ima novi stadion), gotovo svakodnevno ulažu u nogometnu infrastrukturu i u svemu tome glavnu ulogu ima GRAD Bjelovar i tamošnji gradonačelnik.  Njemu ne smeta što na dva kilometra ima dva ultra moderna stadiona, što oba kluba igraju  u 2. NL, što vlada zdrava konkurencija i što na koncu profitira sport. Kolege s portala Klikni.hr (https://www.klikni.hr/) donijeli su ovu priču https://www.klikni.hr/aktualno/2023/11/02/foto-mladost-iz-zdralova-ponovno-ulaze-u-infrastrukturu-pomaze-im-i-grad-bjelovar/ 

Dakle može se, uvelike se može. Naravno, itekako je potrebna inicijativa čelnika sportskih klubova, ali isto tako i potpora jedinica Lokalne i Regionalne samouprave. Bez takve sprege teško će se doći do novih stadiona, igrališta, dvorana, opreme….

Možemo li i mi na ovim područjima dočekati takav odnos vlasti prema sportu, privatnim ulagačima, investitorima?

Duboko se nadamo !

9 KOMENTARI

  1. Ma šta trabunjate,Bjelovar je za Orahovicu vele grad,pa mi smo jedno malo veće selo.Ovo što imamo industrije,nikog ne zanima ni sport,a kamo li Papuk.Njih ne interesira ni razvoj Orahovice,već samo njihov đep.Naša Orahovica,bez obzira ko bio na vlasti ,nije bila niti če ikad bit za neki društveni život.

    • Nitko ne trabunja gospodine. Ovo je samo primjer kako Grad treba pratiti sve one koji nešto žele učiniti za sredinu u kojoj žive. Eklatantan primjer, samo se na to aludira. Hvala što pratite 33515.net

  2. Treba se više ulagati u biciklističke staze. Od sportskih sadržaja u Orahovici, jedino to dovodi turiste. Kad dodemo voziti, da nema lokalne ekipe, ne bismo uopce znali gdje su staze

  3. Ima u brdu stjenjak za penjanje, planinarskih staza, downhill staza, a ni u šta se ne ulaže. Neće nogomet i rukomet privlačit turiste. Previše se oslanjaju na jezero, a mimo njega ne nude drugačije sadržaje. Vlakić od centra do jezera, uuuuuu, big deal! Gdje se mogu iznajmiti oni buggyji koje su dobili?

    Tresla se brda, rodio se miš…

    • Naravno da se slažem s vama. Lokalni biciklistički klub ima svoje vodstvo, koje donosi Odluke, na žalost zaibilaze ovaj portal, pa se ne bih upuštao u daljnje analize. Sigurno znaju zašto je tako. Mi ovdje ne govorimo o turizmu već o sportu, ali se slažemo da se sve to u sinergiji može bolje i kvalitetnije raditi. 33515.net

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije