10.5 C
Orahovica
Subota, 13 travnja, 2024
spot_img

Promašeni i nadolazeći  jubileji !!!

- Advertisement -

Nema tako lijepog mjesta, kao što je moje. Moja Orahovica uvijek je bila puna sporta, plesa, pjesme, bila je uvijek puna duha…. Danas, hm…

Orahovica je imala svoje plemstvo, svoju prepoznatljivu turističku i sportsku kulturu, svoju privredu. Njezini danas nedovoljno iskorišteni izvori vode, koji „potpomažu“ blizanaćkom boomu, ostaju neistraženi i nepoznati….

Moj grad ima i termalne izvore, i oni su nedovoljno poznati i dakako neistraženi..

Orahovica je propustila obilježiti i nekoliko velikih jubileja, pa tako nije spomenuto i obilježeno 100 godina osnutka Plesne škole, nismo obilježili jubilej Obrtničkog ceha i još neke druge, no…..

Što će se desiti s nastupajućim jubilejima, početkom igranja tenisa, nogometa, rukometa, planinarstva….

Mnogi od vas ne znaju da je u našoj Orahovici na liječenju i oporavku svojevremeno boravila naša slavna slikarica Slava pl. Raškaj, i to kod svoje sestre, učiteljice Paule pl. Raškaj. Možda je i koji poznati akvarel nastao u Orahovici ?

Mnogi od vas također ne znaju ili  nisu  znali da je u Orahovici boravio, doduše kratko ali je, Svjetski teniski prvak (osvajač Australian opena)  Richard Emil Schlesinger.  U svojoj obiteljskoj zbirci čuvam poklonjeni njegov  teniski reket, kojeg je dobila moja baka.

Dragi čitatelji i posjetitelji portala, spreman sam u idućim nastavcima javnosti podastrijeti sve relevantne dokaze i činjenice, prvenstveno vezane uz sport, naravno da će to biti usko vezano uz vaš interes u kojega niti malo ne sumnjam !!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Najnovije