31.9 C
Orahovica
Utorak, 23 srpnja, 2024
spot_img

U nedjelju prozivaju Zubak, Ciglar, Miloloža i Crvenka

- Advertisement -

Ovako smo pisali ovaj i prošli tjedan !

Trener nogometaša Mladosti iz Čačinaca, Dragan Zubak izvijestio nas je danas kako Mladost u novu sezonu kreće 17. srpnja, kada će u prostorijama kluba biti obavljen prvi proziv. Predsjednik Hečimović u klub je doveo nekoliko sjajnih igračkih pojačanja, pa će Zubaku biti sve samo ne lako. Pripreme moraju biti odrađene vrhunski, a kada si spremna onda je puno lakše igrati:

– Do početka prvenstva odradit ćemo 19 treninga te odigrati 5 pripremnih utakmica. Prva je na rasporedu 31.7.u Zdencima, 6.i 7. kolovoza organizatori smo Memorijalnog turnira “Marijan Biondić Švabo”, tada ćemo odigrati dvije utakmice, potom 13. kolovoza igramo s Feškom u Čačincima, dok ćemo generalku imati 14.8. na Memorijalnoj utakmici u Novoj Bukovici. Ono što me jako veseli jest da je dosta igrača počelo individualno trenirati, krećemo odmah ozbiljno, a imamo i zgodne terene po našem Vranovcu. Žao mi je što nas je napustio Matija Ognjenović, falit će nam u svakom pogledu. Očekujem puno kvalitetniji nogomet nego prošle sezone, a mislim da će i konkurencija biti ozbiljna. Pripremit ćemo se dobro i krenuti odmah po rezultat – rekao je Zubak.

Čačinački nogometni klub čeka veliki „kantu“ punih 25 godina i nema sumnje da bi ovo trebala biti baš ta sezona.

———————————————————————————————–

Nogometaši Sloge još su na zasluženom odmoru, no ne miruje predsjednik Čiš i njegovi suradnici. Tri pojačanja su pristigla, užurbano se traži još nekoliko kvalitetnih rješenja, dok trener Ciglar slaže plan rada. Kako smo doznali danas, Zdenčani znoj kreću prolijevati u nedjelju 17. srpnja u 19,oo sati. Tada će Ciglar pozdraviti svoje igrače te predočiti plan i program rada do početka natjecanja. Kako doznajemo Sloga će sudjelovati na Memorijalnom malonogometnom turniru u Velikom Rastovcu, a trebali bi odigrati i još dvije prijateljske utakmice:

– Sudjelovat ćemo na Memorijalnom turniru u Velikom Rastovcu od 05. do 07. kolovoza. Prije toga 31. srpnja igramo s čačinačkom Mladosti te 14. kolovoza kada ćemo generalku odigrati s Viljevom u Viljevu. Nadam se da će igrači ozbiljno shvatiti svaki trening te da ćemo spremni dočekati prvenstveno – rekao je danas trener Sloga Danijel Ciglar.

————————————————————————————————-

Iako igrački kadar još nije definiran, trener DOŠK-a novog člana Prve ŽNL , Mirko Miloloža, odlučio je „prozvati“ momčad 17. srpnja. Čelnici kluba „razletjeli“ su se po Nogometnom središtu Orahovica, tražeći dodatna pojačanja, jer kadar koji trenutno ima Miloloža, pa i s dva novaka (Nikolić, Kordoš) je jako „tanak“:

– Činimo sve kako bi se adekvatno pojačali jer to jednostavno moramo učiniti. Također, bitan segment bit će trening. Rekao sam to i nakon osvajanja naslova, da bez treninga i to redovnog, nema igranja u prvoj ŽNL. Od nedjelje do nedjelje više ne postoji. Ustvari bit će to moj uvjet kojega će se igrači morati pridržavati – rekao je danas Miloloža.

Astronomski iznosi koje dobivaju neki igrači u susjedstvu, u Dolcima su neostvarivi, DOŠK-ovi igrači su godinama igrali za „hmelj“ i kilu janjetine, jer bitnije od rezultata bilo je „treće poluvrijeme“, no vremena se mijenjaju:

– Nemam ništa protiv da igrači dobiju nagradu za svoj trud, no proračunski novac mora se potrošiti u infrastrukturu, djecu, organizaciju utakmica, prijevoz, a igrači moraju biti plaćeni privatnim novcem odnosno sponzorstvom i tu je priči kraj. Mislim da sam bio jasan – aludirao je Miloloža na sve veće iznose koje pojedini klubovi upumpavaju u prve momčadi.

Prvi trening igrači DOŠK-a odradit će 17. srpnja:

Krećemo u nedjelju 17. srpnja. Imat ćemo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremio te odigramo 7-8 oglednih utakmica. Ja sam za rad spreman, vjerujem da će biti i igrači – zaključio je Miloloža.

——————————————————————————————–

Krešimir Crvenka trener ŽNK Virovitica, odlučio je „prozvati“ svoje nogometaše u petak (17.07.) na Vegeški u 19,oo sati. Nakon frapantnog završetka sezone, te iščekivanja novog formata natjecanja, „Virka“ će, iako je zauzela posljednje mjesto na ljestvici i ove sezone igrati u Trećoj HNL Sjever (danas četvrti razred HR nogometa), pa kako je zamislio Crvenka, vrijeme je da se krene:

Da u petak krećemo u 19,oo sati. Svi igrači koje sam si podcrtao u bilježnici ostaju i nema sumnje da ne bi trebali biti dobri. Ako proljeće bude mjerilo, ja se nadam gornjem domu ljestvice – rekao je danas Crvenka, dodavši zanimljivu tezu:

– Okolni županijski klubovi počeli su nuditi ogromne novce samo za igranje utakmica, tako da oni imaju samo seniorski trošak, a djeca ih ne zanimaju. Kvalitetnih igrača je sve manje, a zov novca uvijek je jači od pravog bavljenja sportom. U konačnici to neće biti dobro i tu će nastati veliki problemi.

Virovitica će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica i turnira:

– Nakon sedam dana rada, prva prijateljska obveza nam je turnir u Rezovcu 24. srpnja. Tamo osim nas i domaćina još nastupaju Slatina i Pitomača. Tjedan potom nastupit ćemo na turniru u Gornjem Bazju, potom putujemo u Zagreb na noge Trešnjevci, a zadnji vikend pred prvenstvo igramo protiv Suhopolja i Lukača, a očekuje nas i pretkolo kupa. Dovoljno da se kvalitetno pripremimo . Očekujem dobro i zanimljivo prvenstvo – zaključio je Crvenka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije