10.5 C
Orahovica
Subota, 13 travnja, 2024
spot_img

Teška ozljeda trenera i poznatog sportskog radnika Dražena Petrovića

- Advertisement -

Poznati županijski sportski radnik, trener s UEFA-B licencom Dražen Petrović iz Nove Bukovice, proživljava svoje najteže trenutke u karijeri. Iako ga ozljede niti malo nisu mazile (kuk, prepone) prije nekoliko dana doživio je, za nogometaša jednu od najtežih ozljeda, lom prednjih križnih i kolateralnih medijalnih ligamenata desnog koljena:

Na onom noćnom turniru u Novoj Bukovici o kojem ste pisali, dogodila se ova nesreća. Rekoh idem se malo podružiti s ekipom na haklu, zabaviti se, no pretvorilo se sve u noćnu moru. U jednom doskoku, a nakon visokog odraza na loptu u prizemljenju je došlo do pucanja. Koliko je to ružno izgledalo i zvučalo govori podatak da je naš vratar 25 metara od mene čuo kako je puklo. Bol je bila neizdrživa. Odmah smo otišli u bolnicu i to mi je najbolji potez. Naime, prilikom atroskopskog čišćenja, doktor je pronašao ugrušak i na svu sreću reagirali smo na vrijeme – rekao nam je u uvodu Petrović, koji je danas i napustio bolnicu došavši na mami na kuhaču i kućnu njegu.

Dražen Petrović rođen je 1985. godine u mlađim dobnim kategorijama nastupao je za Slatinu i Slaven Belupo, dok je tijekom seniorske karijere igrao u Slatini, Zrinskom iz Nove Bukovice, Mikleušu, Crncu, Kozicama:

Danas sam posvećen trenerskom poslu. Radio sam s mlađim dobnim uzrastima u BSK Zrinski Nova Bukovica i sada sam već 7 godina u NK Slatina, te sa seniorima u Novoj Bukovici i u Miljevcima. Također obnašao sam dužnost selektora mlađih uzrasnih kategorija VPŽ, a danas sam trener i predsjednik MNK Apokalipsa – rekao je Petrović.

Mnogi od vas će se zapitati čemu ova ispovijest Dražena Petrovića, pa i drugi se ozljeđuju. Jednostavno :

Želim ukazati na ostale rekreativce koji kao i ja znaju baciti hakl u „starim“ danima. Ok je to, ali muskulatura više nije dovoljno jaka da izdrži koju kilu više, mozak i noge hoće, ali tijelo ipak ne da. Najbolji način da ne dođe do ozljeda su prevencije. Znam da je to teško ali oni koji još igraju trebali bi biti u kakvoj j takvoj tjelesnoj spremi. Moramo voditi brigu i o vanjskim utjecajima, odgovarajuće tenisice, kopačke, štitnici, a najbitnije je pravilno izvoditi tehniku pokreta, e na tome sam ja pao (hahahaha), a to bi trebao znati jer to učim druge. Ako sve to ispoštujemo, broj ležanja u bolnicama bio bi manji – rekao je Petrović te zaključio:

U dogovoru s dr. Jančevskim kojem se zahvaljujem na profesionalnosti, čekat ćemo daljnji razvoj situacije. Ako postoji ikakva šansa da bi se konzervativno moglo liječiti to ćemo i činiti kako ne bi rezali ligamente do kraja. Trenutno je koljeno imobilizirano i bit će tako 6 tjedana, štake, strogo mirovanje, injekcije protiv tromboze. Dok sve ovo traje tražit ću najbolje rješenje gdje ću izvršiti, naravno ako bude trebalo, potpunu rekonstrukciju koljena- zaključio je Petrović.

Mi ovom predanom i uspješnom sportskom radniku želimo puno zdravlja i što brži oporavak !!!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije