30.3 C
Orahovica
Utorak, 25 lipnja, 2024
spot_img

Povodom dana Općine Čačinci, općinska priznanja završila i u rukama sportaša, saznajte kojima !!

- Advertisement -

Jučer je u Čačincima održana Svečana sjednica OV, a povodom obilježava Dana općine Čačinci. Kako to već uobičajeno i biva, na „svečarskim“ sjednicama nagrađuju se najbolje i najzaslužnije pravne i fizičke osobe. Među nagrađenima ove su godine, dvije fizičke i jedna pravna osoba, a koje su vezane isključivo za sport.
Zahvalnicu općine Čačinci za razvoj sporta na području općine dobio je Košarkaški klub „Mladost“.
Košarkaški klub Mladost Čačinci od svog osnutka 1981. godine niže odlične košarkaške rezultate, pa se tako u Čačincima u nekoliko navrata igrala drugoligaška košarka, a 2011. ”Mladost” je igrala i kvalifikacije za 1. Hrvatsku ligu. Košarka je definitivno najtrofejniji čačinački sport i nikada se ovi entuzijasti, ljubitelji košarke nisu predali pa niti danas. Muška seniorska ekipa igra danas 3. mušku ligu Istok u kojoj su već drugu sezonu za redom na prvom mjestu. Zahvalnicu je u ime kluba primio predsjednik Mario Krmpotić.
Zahvalnica za doprinos u razvoju sporta te za promicanje općine Čačinci na području Republike Hrvatske dodijeljena je Goranu Parašilovcu.
Goran Parašilovac jedan je od osnivača „Streličara grofa Jankovića“ i jedan od najistaknutijih članova. Sudjeluje u svim aktivnostima i turnirima. Do sada je osvojio čak 72 medalje, od kojih 27 zlatnih. Bio je i 7 puta prvak Hrvatske u različitim disciplinama, te je i nositelj državnog rekorda. Svojim sportskim postignućima i ljudskim vrlinama uzor je svim članovima kluba i novim naraštajima na koje nesebično prenosi svoje znanje i sportsko iskustvo.

Zahvalnicu za doprinos i razvoj sporta na području općine Čačinci primila je i mlađahna Ivana Vukovski.
Ivana Vukovski članica je Kluba ritmičke gimnastike ”Pirueta”, a od postignuća treba istaknuti osvojeno 3. mjesto u svojoj kategoriji na Međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici PIRUETA CUP VIROVITICA 2022, na kojem je sudjelovalo 385 ritmičarki iz 13 država te 3. mjesto na međunarodnom 40-om svibanjskom turniru u Zagrebu 2022. godine.

Gotovo 30 godina postojimo kao općina i osim lijepih stvari, prate nas i krize i poteškoće, no ponos koji nam čine naši sportaši konstanta su koja nas prati sve ove godine. Čačinački narod malo sto uveseljava kao sto su uspjesi naših sportaša i zato je ovo javno priznanje najmanje sto im možemo odati – komentirao je danas sportske nagrade načelnik općine Alen Jurenac, koji je zajedno s predsjednikom OV Tomislavom Tomićem i uručio nagrade.

Fotografije: Kristijan Toplak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije