31.9 C
Orahovica
Utorak, 23 srpnja, 2024
spot_img

ŠN “Orahovica” u novu sezonu samostalno s 4 kategorije, kreće Otvorena škola

- Advertisement -

Drugi orahovački nogometni klub ŠN “Orahovica” u narednoj sezoni samostalno će nastupiti pod svojim bojama i svojim znakovljem, odlučili su tako članovi Upravnog odbora kluba na svojoj posljednje održanoj sjednici.

Predsjednik ŠN “Orahovica” Darijo Krmpotić danas je za 33515 komentirao novonastalu situaciju, rekavši kako su sve odluke Upravnog odbora donesene jednoglasno:

  • Jednoglasni stav UO je da u novu sezonu ŠN Orahovica ponovno ide samostalno, bez suradnje s bilo kojim drugim nogometnim klubom. Naime, nakon što smo pretprošlu sezonu odradili u “suradnji” s NK “Papuk”, lani se ta suradnja svela samo na besplatno reklamiranje imena tog kluba. Cijelu sezonu su se dvije starosne natjecateljske kategorije djece natjecale pod imenom NK “Papuk Osječko 1664” (kategorija U-13 je osvojila i naslov prvaka u Ligi mladeži ŽNS VPŽ), a njihov rad tijekom godinu dana NK “Papuk Osječko 1664”  stajao je ukupno 0,oo €. Sve troškove rada, treniranja i natjecanja snosila je ŠN, a to “zadovoljstvo” nas je izašlo blizu 8.000 €. ŠN je sama plaćala trenere, prijevoz na utakmice, službene osobe, troškove organizacije utakmica i treninga te svega ostalog. Obzirom na činjenicu da smo s NK “Papuk Osječko 1664” na kraju završili i na sudu te nas u predstojećim danima čeka sudski postupak, nikakva suradnja tu više ni nije moguća te stoga, kao što već rekoh, dalje nastavljamo sami -rekao je Krmpotić te dodao kako će prema najavama s kojima raspolaže, naredne sezone “škola” nastupiti s 4 starosne kategorije:
  • Djeca koja to žele i dalje mogu ostati naši članovi i trenirat će ih dijelom isti treneri, a da bi ih vratili nazad u ŠN Orahovica, morat će nam dostaviti Istupnice iz NK “Papuk Osječko 1664” ili prijelaz regulirati recipisom. Ukoliko sva trenutna djeca ostanu/prijeđu u Školu, biti ćemo u mogućnosti organizirati rad u 4 starosne kategorije ( U9, U11, U13 i U15), takav nam je bar plan, a njegova realizacija prvenstveno ovisi o broju djece koja odluče ostati/prijeći i službeno u ŠN Orahovica – dodao je Krmpotić. Također, Krmpotić se osvrnuo na ponovnu mogućnost igranja nogometa na području NS Našice.
  • U natjecanja u novoj natjecateljskoj sezoni bi tako išli sa 4  kategorije djece, a da li će to biti u ligama NS Našice ili u ligama ŽNS VPŽ, ovisi o Odluci ŽNS VPŽ-a, kojem smo poslali službenu, pismenu Zamolbu da nam dopuste da se ponovo natječemo na našičkoj strani, jer bi nam tamo, prvo bili daleko manji troškovi natjecanja, drugo igrali bi više utakmica i s više klubova u bližem okruženju Orahovice te treće za više natjecateljskih kategorija bili bi u mogućnosti dobiti i više financijskih sredstava iz proračuna što bi nam jako olakšalo rad, budući da nam je ZŠUGO ove kalendarske godine za naš rad velikodušno udijelila čak 1.800 €. Za rad s 4 starosne kategorije djece morat ćemo angažirati još i dva dodatna trenera nogometa. Uglavnom, ovu sezonu završavamo i kategorija U13 je već na odmoru, dok će kategorije U9 i U11 ovaj tjedan odraditi svoje posljednje aktivnosti. Inače, u protekloj natjecateljskoj sezoni ŠN Orahovica je odradila preko 600 aktivnosti (treninga i utakmica, što na vanjskim terenima, što u dvorani). Nakon toga za sve slijedi ljetna pauza od 3 tjedna, osim za naše najmlađe članove. Za njih i svu novu zainteresiranu djecu, od 5 do 8 godina starosti, koja se žele uključiti u treniranje nogometa, ćemo od idućeg tjedna organizirati treninge i druženje kroz Otvorenu školu nogometa, koja će raditi 2-3 puta tjedno. Pozivamo svu djecu rođenu između 2010. i 2018. godine iz Orahovice i svih okolnih mjesta da dođu i pridruže nam se – zaključio je Krmpotić.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije