23.6 C
Orahovica
Petak, 14 lipnja, 2024
spot_img

Gdje su i što rade danas – Matko Špoljarić

- Advertisement -

Matko Špoljarić bio je velika nada orahovačkog nogometa. Sve je nagovještavalo da će poći putem Danijela Pranjića, no ozljede i splet životnih okolnosti, ipak su karijeru usmjerile u drugom smjeru.

Matko je karijeru počeo u Papuku, a najbolje igre i svoj talent iskazao je igrajući po budnom paskom, na žalost prerano preminulog trenera Đurine. Završivši osnovnoškolsko obrazovanje, Matko odlazi  u Osijek gdje dvije godine igra za kadete i juniore Osijeka. Put ga onda vodi u Metalac i Radnički iz Meca. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja Matko se vraća u Orahovicu u Papuk, da bi karijeru potom nastavio u čačinačkoj Mladosti.  Kao što smo pisali, spletom životnih okolnosti, Matko Špoljarić trenutno se kao i mnogo Hrvata, odlučio pošteniji kruh zarađivati van granica Lijepe naše. Danas je Matko u Njemačkoj gdje igra u SV NK Croatia Karlsruhe 1969:

  • U ovom klubu igraju samo doseljenici iz Hrvatske. Rang natjecanja je kao naša Prva ŽNL, a trener je Samir Knežević. Brzo sam se prilagodio, i na 3 prijateljske utakmice postigao sam 3pogotka. Lijepo mi je u Njemačkoj, radim, zarađujem za život, a uz to i igram nogomet – rekao je danas 22-godišnji Špoljarić.

Nakon samo 3 odigrane utakmice Matka je zamijetilo nekoliko drugih klubova:

  • Ma da, već su me kontaktirali, no trenutno sam uz oca vezan za posao i grad u kojem živim. Vidjet ću što ću dalje. Prvenstveno želim savladati jezik (upisao školu) prihvatiti sve običaje i navike Nijemaca, jer ipak je to država u kojoj trenutno živim i neki se red mora poštovati – priča Špoljarić.

Ozljede su uvelike kreirale karijeru ovog stasitog Orahovčana:

  • U Orahovici sam imao dosta problema s trbušnim zidom, preponama, pa nisam igrao gotovo godinu dana, hvala Bogu sada je sve ok i dobro se osjećam. Imali smo odličnu momčad i sjajnog trenera, ali kao što rekoh život ne pita – kaže Matko.

Majka Gordana uredno prati svaki sinovljev nastup, pa je nakon trećeg postignutog pogotka bila itekako sretna i zadovoljna:

  • Ja kao majka sam ponosna na sav njegov napor, trud i odricanja. Nije bilo jednostavno sve to izdržati (neki klubovi tražili novac za nastup), ali danas sam sretna kada čujem da igra s velikom željom i zadovoljstvom – rekla je gđa. Špoljarić.

Uskoro se nastavlja sezona u Njemačkoj, a Matko samo želi igrati i biti zdrav:

  • Odricao sam se dok sam bio jako mlad, danas to gledam drugačije. Imam 22 godine i samo želim biti zdrav da mogu igrati. Kad sam zdrav onda mogu igrati na visokoj razini. Moram naglasiti da dobar dio toga što sam ostvario dugujem mom treneru Đurini, kojega na moju žalost više nema među nama. Zato želim puno raditi i trenirati, jer znam da on to sve gleda i da se veseli sakom mom dobrom potezu. Kada igraš  u kontinuitetu onda postoji nada da će moje dobre igre netko i zamijetiti. Sve ostalo znate – zaključio je kako pravi profesionalac Matko Špoljarić. Sretno mladiću !!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije