7.8 C
Orahovica
Subota, 20 travnja, 2024
spot_img

NK Voćin: Mnoštvo djece, vrlo dobri rezultati, kvalitetan rad

- Advertisement -

Gotovo sedam natjecateljskih sezona, neprekidno, u Drugoj NL Središte Varaždin skupina Istok, nastupaju i mladi igrači i igračice NK ” Voćin ” iz Voćina. U početku su to bili teški dani, dani učenja i sazrijevanja jer su lige zahtjevne i kvalitetne i ne dozvoljavaju improvizacije. No, vjera trenera Ivice Evića i tadašnjeg voditelja škole nogometa Zdravka Volfa, u potencijal mladića i djevojaka koje su okupili, doveli su do današnjih rezultata. Sav trud tih mladih ljudi i njihovih vođa naplaćen je fantastičnim uspjehom u sezoni 2018./19. kada je osvojena prestižna titula prvaka lige. Na taj način je ostvareno pravo na ulazak u Prvu “A” ligu, u konkurenciji NK Bjelovar, Mladosti iz Ždralova, Križevaca i još nekih eminentnih klubova naše regije. Bitno je istaći da bi NK Voćin u tom trenutku bio jedini predstavnik Virovitičko-podravske županije u tom natjecanju:
– O da često se sjetim tih trenutaka i rezultata. Ipak, realnom i razboritom odlukom UO kluba odustalo se od te avanture. Osnovni i najbitniji razlog su bile financije jer bi natjecanje u tom rangu zahtijevalo znatno podebljane proračuna, a to nije bilo realno za očekivati –rekao je za Sport 33 515 trener Ivica Ević.
U neto završenoj polusezoni, omladinske kategorije Voćina, četvrti su klub lige, prema zbroju osvojenih bodova svih kategorija. Na vodeća dva mjesta su Daruvar i Graničar Đurđevac sa 71 bodom, Slatina je 3 sa 52 boda, dok je Voćin četvrti s 48 bodova. Slijede portom Pitomača sa 47 bodova, Suhopolje je osvojili 31 bod, Bratstvo Gornje Bazje 28, No Limit 25, Podravac Virje 23 i na koncu Papuk Orahovica koji je ostao bez bodova.
U kategoriji U-15, koju vodi trener Ivica Ević, momčad je zauzela 5.mjesto s 5 pobjeda i 4 poraza uz gol razliku od +15.
– Karlo Lencić postigao je 6 pogodaka, po 4 su postigli
Ivan Šabić, Franjo Zubić, Nikola Petrić. Mario Marinović postigao je 2, dok su po jednom suparničke mreže pogađali Antonio Barić, Ivan Gegić, Daniel Jaković, Darijo Jaković, Josip Marinović, Matej Marković i Dražen Tašić. Također smo zabilježili i dva autogola – priča nam trener Ević.
Trener Emanuel Marinović vodio je selekciju igrača do 13 godina, koja je osvojila na koncu jeseni 4 mjesto. U 9 kola pobijedili su 5 puta, jednom je susret završio neodlučeno, dok su teren pognute glave napuštali 3 puta.
– Osvojili smo 16 bodova. Gol razlika pozitivna 23:11, a najbolji strijelci po 4 gola bili su Franjo Đorđević i Antonio Jaković. Po 3 gola postigli su Karlo Marinović i Josip Tomić, 2 Dominik Jozić, Antonio Simonović dok su se po jedanput u listu strijelaca upisali Nikola Husić, Franjo Jozić i Mario Tašić – rekao nam je trener Marinović.
I selekciju igrača do 11 godina vodio je trener Ivica Ević:
– Osvojili smo 4. mjesto s 5 pobjeda te po 2 neodlučena rezultata i poraza. Gol razlika je pozitivna 27:14. Osvojili smo 17 bodova. Najbolji strijelac kluba u polusezoni je Josip Jozić sa 7 pogodaka, 6 je postigao Petar Tašić, Filip Jozić dodao je 5, Karlo Jaković postigao je 4, dva puta je precizan bio Samuel Tunić dok su po jednom pogađali Adam Kecko, Leon Simonović i Dario Tašić – kaže Ević koji je napomenuo kako su u trenažni proces škole nogometa NK Voćin uključeni svi zainteresirani dječaci i djevojčice sa područja općine Voćin ,a vrlo rado bi u svojim redovima vidjeli i talentiranu djecu sa svih područja.
– Svi su dobro došli, sve ćemo rado primiti i sa svima raditi. Želimo da i iz okolnih mjesta djeca dolaze na treninge u naš klub – poručuju iz kluba.
Početkom veljače momcima će završiti zimski odmor:
– Krećemo početkom veljače. O vremenskim uvjetima ali i o epidemiološkoj slici ovisi gdje ćemo odrađivati treninge. Plan nam je priključiti što više djece, a sve sa ciljem bavljenja sportom. Nažalost, nogomet je jedini sport na općini i djeca nemaju izbora. Imali smo jedno vrijeme i rukomet, no spletom okolnosti on više ne postoji – zaključio je za Sport 33515 zaključio voditelj Škole nogometa NK Voćin Petar Simonović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije