15.2 C
Orahovica
Utorak, 26 rujna, 2023

Adrijana Baković nakon novog “sportskog” singla – „Željela sam maknuti tugu iz pjesme i napisati nešto inspirirajuće“

Adrijana Baković, Slavonka iz Bizovca, svojim božanskim glasom, ponovo je okupirala hrvatski eter. Nakon nekoliko sjajnih skladbi, koje su glazbeni urednici već izlizali, prije nekoliko dana Andrijana je u medijski prostor pustila nešto potpuno novo. Napisala jednu životnu pjesmu radnog naziva „Život vrti se u krug“. Pjesma je „sportskog“ karaktera, ali pjesma s dubokom porukom. Upitali smo Adrijanu što ju je ponukalo da napiše, snimi i otpjeva baš takvu i tu pjesmu?

  • Htjela sam napisati životnu pjesmu i maknuti se za promjenu od teme ljubavi koja je konstanta u svim mojim pjesmama. Pjesma “Život vrti se u krug” je nastala jako brzo i to zato što me jedna scena inspirirala, a radilo se o osobi s invaliditetom. Prvi stih je bio “Život piše priče kojima bih kraj promijenila”. U tom trenutku sam znala što želim od pjesme i u kojem smjeru ona treba ići. Zatrpani smo u protekle dvije godine negativnim temama u društvu i htjela sam maknuti tu tugu iz pjesme i napisati nešto inspirirajuće, motivirajuće, a prije svega pozitivno da pružim malo radosti u tom svilu. Motivaciju, srčanost, upornost i želju za životom i uspjehom našla sam upravo u najbitnijim ljudima u cijeloj ovoj priči oko pjesme, a to su sportaši s invaliditetom. Oni itekako imaju toga za reći i pokazati i upravo njihovu sposobnost sam željela prikazati spotom koji mi je do sad najdraži spot jer je ljudski i pokazuje tu snagu volje, srčanost i optimizam koji svima treba u ovim vremenima.

Tko je sudjelovao u spotu ?

  • U spotu je sudjelovao uspješni paraolimpijac Toni Bošnjaković koji je osvojio više medalja na Svjetskim kupovima i prvenstvima u paratriatlonu, parabiatlonu, parabiciklizmu, paraatletici, paraskijanju i nastupio je 2020. godine izvan konkurencije na Prvenstvu Hrvatske za zdrave atletičare u disciplini 100m te osvojio broncu. Zatim Jelena Šišiš, državna prvakinja u stolnom tenisu proteklih 5 godina, osvajačica brojnih medalja sa Europskog i Svjetskog prvenstva zajedno sa svojim klubom Synergia iz Samobora te 10 godina za redom su viceprvaci države. Lukrecija Tomušić, aktivna je košarkašica iz Rijeke koja je zajedno sa svojim košarkaškim klubom osoba s invaliditetom “Kostrena” i Hrvatskim Savezom košarke u kolicima dala veliki doprinos u nastajanju spota. Jako sam zadovoljna kako je sve to ispalo.
  1. Koliko je sport u tvojoj obitelji bitan segment života?

 Sport u mojoj obitelji je bitan jer imamo rukometaša u obitelji i velike nogometne navijače. Kada god su utakmice svi srčano navijamo i bodrimo. Sama sam trenirala odbojku u mlađim danima. Šteta što nisam imala više vremena za sport, ali uz dvije škole dosta mi je bio raspored gust tako da je ipak glazba prevladala.

  1. Što preferiraš od sporta?

Najviše volim rukomet jer je dinamičan. Kada god naši kauboji igraju to se ne propušta  – zaključila je Adrijana Baković.

Spot možete pogledati na našoj stranici !!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije