14.7 C
Orahovica
Četvrtak, 23 ožujka, 2023
spot_img

Igračka mirovina Danijela Pranjića: Nogometni spektakl za Petra Špeha

  • Jedini uvjet da se utakmica organizira i odigra jest da ona mora biti humanitarna – rekao je prije pola godine Danijel Pranjić.

Danas je Pranjiću želja ispunjena i veliki oproštajni spektakl najvećeg orahovačkog nogometnog sina bit će igran za Petra Špeha, desetogodišnjeg momka, čijim je roditeljima Mireli i Stjepanu pomoć itekako potrebna:

  • Kada je suprug došao kući s tom viješću da će se Danijelova oproštajna utakmica igrati za našeg Petra, nisam znala što reći, samo sam šutjela i…….. I sada dok s vama razgovaram ne znam što pametno reći, osim da smo dirnuti gestom Danijela, nogometaša koji će doći, vas, vašeg portala 33515, vaše Udruge, hvala u ime Petra i moje obitelji – pomalo suznih očiju počela je priču majka Mirela.

Ako kome u ovom okruženju treba pomoć onda je to obitelj Špeh i mali anđeo Petar.

  • Petar danas ima deset godina i dijaliza je jedini način da živi i da ga se održava na životu do transplantacije. Naravno čitavo ovo vrijeme su tu silne komplikacije po pitanju života, brojne operacije. Uz sve to Petar je dijete koje ne hoda, koje vidi samo obrise sjene i dijete koje ne govori – nastavila je potresnu priču o teško bolesnom Petru majka Mirela.

Osim borbe da njihov sin živi, obitelj Špeh vodi borbu da liječnici uzmu Petra u obradu i odluče što će s njim:

  • Velika je to borba, čekamo da vidimo mogu li naši liječnici riješiti ovaj slučaj, ili ćemo morati van granica RH na listu čekanja za transplantaciju organa. Znači, čekamo odgovor HR tima, ostajemo li u Hrvatskoj ili idemo za Innsbruck ili Padovu. Problem je u sustavu zdravstva, pogotovo kod takvih dijagnoza, tako da ćemo, a sve to vodi k tome, morati potražiti pomoć van Hrvatske – rekao je tata Stjepan.

Vrijeme neumitno curi i Petru je svaki dan poseban, svaki dan dragocjen, pa ne čudi odluka majke Mirele:

  • Ako Petra klinike ne prihvate i ne stave na listu čekanja, onda idem u smjeru da ja budem donor organa koji će našem sinu donekle pomoći da nastavi živjeti. To je borba koja traje i koja će trajati dok god budemo Stjepan i ja mogli – zaključila je majka Mirela.

Nastaviti priču nakon ovih spoznaja nije lako, jer Petar…….

  • Sve ću dati od sebe da moji prijatelji i ja pomognemo ovom malom anđelu. Neopisivo sam dirnut ovom pričom i jedva čekam da vidim Petra i njegovu obitelj. Poručujem obitelji Špeh da budu jaki i vode svoga sina ka boljem životu, a mi ćemo dati sve od sebe da im na tom teškom putu pomognemo. Pozivam sve ljude da se uključe u ovu akciju i pomognu ovim divnim i hrabrim roditeljima – rekao je večeras vidno ganut Danijel Pranjić.

Orahovica, Čačinci, županija, Hrvatska, x puta su pokazali veliko srce, vrijeme je da se to ponovi jer i  Petar želi život……

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije