30.3 C
Orahovica
Utorak, 25 lipnja, 2024
spot_img

Treneri Papuka, Mladosti, Sloge, DOŠK-a, Crnca komentiraju Odluku ŽNS-a o ne nastupima mlađih igrača

- Advertisement -

Ponukani Odlukom ŽNS Virovitičko-podravskog kako u Prvoj ŽNL Virovitičko-podravskoj u PRVIH 11 NE MORA više igrati niti jedan mlađi igrač od 21 godine, odlučili smo provesti anketu među trenerima s područja NS Orahovica.

Koliko je ta Odluka dobra za daljnji razvoj nogometa u Slavoniji pa i Hrvatskoj, nećemo saznati danas ili sutra, već za nekoliko sezona kada „plodovi“ takve Odluke budu isplivali na površnu. Evo reakcija trenera koji su pristali komentirati ovu Odluku:

Zoran Mandić – Papuk Orahovica

  • Po meni Odluka je skandalozna i nije donesena u interesu razvoja nogometa. Lige su nam sve „tanje“ sve je manje mladih igrača i jednostavno njima moraš davati što više na važnosti. Što će se sada događati, da će mladići od 19. i 20. godina sjediti na klupama kako mi mogli igrati oni koji ne rade, ne treniraju, a nešto znače u svom mjestu ili selu. Nisam za ovu Odluku i nju treba što prije staviti van snage, jer nije dobra i takve Odluke brzo će donijeti do krajnjeg raspada, posebice juniorskih momčadi.

Danijel Ciglar – NK Sloga Zdenci

  • Mislim da je to super stvar. Očekivao sam tako nešto kad se podigla dobna granica za veterane. Sada nema smisla da moraju igrati mlađi, iako mi u Zdencima nemam problem s mlađim igračima. Uglavnom podržavam ovu Odluku ŽNS.

Dragan Zubak – Mladost Čačinci

  •  To je naša budućnost, sve ja manje ljudi, manje djece, manje igrača, taj će se trend nastaviti. Slijedi gašenje mnogih klubova. Slavoniju će depopulacija najviše pogoditi, prazni se prostor. Ne postoji volja i pametne politike nego model “zdrpi” za jedne, a “bježi” za ostale. Ispada da otkrivam toplu vodu. Žao mi je zbog svega toga. Imali smo šansu i sami smo je prokockali. Što bi rekao D. Kiš- “Bože, kako se ovdje brzo smrkava.” Prvom ŽNL za par godina dominirat će veterani. Sve je manje igrača koji će željeti igrati tu ligu “pro bono”. I danas igraju igrači za par sto kuna po utakmici koji prije 20,30 godina ne bi imali mjesta na klupi. Tko će se željeti pripremati, znojiti, putovati za “ljubav”, ništa od toga. Žao mi je što svjedočim umiranju amaterskog nogometa. Brzo će se to reflektirati i na profesionalni.

Mirko Miloloža – NK DOŠK

  • Odluka je bolja nego da moraju početi dva mlađa igrača te da ih vadiš odmah u prvoj minuti, mislim općenito da nam savez vode administratori koji blage veze nemaju sa stvarnošću. u realnom sektoru, naša je sreća što imamo rođeni talenat, kao nacija, a što se tiče sposobnosti onih koji odlučuju nula bodova, oni koliko su novaca na gluposti potrošili, a rezultat nula. Svi oni da  se malo spuste u realni sektor, da vide kako se može s malo novaca napraviti puno. Neka odu  u Mađarsku da vide što rade Mađari i što su napravili u infrastrukturi, a imaju netalentiranu nogometnu naciju, a mi imamo Bogom dani talenat, a nemamo ljude koji znaju i mogu spasiti nogomet.

Darko Krsnik – NK Crnac

  • Ne podržavam ovu Odluku. To malo djece što nam je ostalo sada je osuđeno na gledanje utakmica s klupe. Svi ganjaju rezultat i žele što prije do slave, a ne vodi se briga o mladima. Dugo sam radio s klincima i znam što za njih znači nastup u seniorima, tako da pozivam odgovorne da se Odluka preispita. Ako je već tako, onda se mogao ostaviti da igra bar jedan igrač mlađi od 21  godine i to cijelu utakmicu. Ako ga se mijenja neka da se mijena s mlađim igračem.

 

Dok smo zaključivali ovaj tekst, nismo dobili odgovor od trenera Munje Gorana Bulića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije