23.1 C
Orahovica
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
spot_img

Ribići Dragan Garić i Ivica Pranjić lovili trofejne šarane i amure

- Advertisement -

Dragan Garić i Ivica Pranjić članovi ŠRD Đurđenovac, strastveni su ribići, a posebice vole lov na šarane i amure. Slavonske voode dobro su poznate po kapitalnim primjercima šarana i amura, a jedna takva nalazi se preko „brda“ u Jakšiću. Dogovor o odlasku na vodu nije dugo trajao. Moj omiljeni mesar Dragan Garić, inače jedan od najvećih fanova Đorđa Balaševića ovako je počeo svoju priču:

  • Radi se o vodi ŠRD „Slavonac“ Jakšić ,ne tako velikom ribnjaku nekih 120×120 m s uređenih 11 ribolovnih pozicija. U vodi  prevladavaju šaran i amur,  mada lokalni dečki kažu da ima nešto smuđa, soma,  štuke, ali izrazito šaranska  voda sa kapitalnim primjercima ribe od 10kg pa sve do 20 kg ribe– rekao je Garić pa nastavio:
  • Lovi se isključivo sportski, ulovi i pusti, ribolov je dozvoljen samo u dane vikenda petak- nedjelja uz prethodnu najavu i rezervaciju pozicije. Kolega Ivica Pranjić i ja došli smo na na vodu u subote na nedjelju, lovimo s pozicija 8 i 9   to je negdje na polovici jezera na kojem se nalaze dva otoka – kaže Garić te počinje priča o samom lovu:
  • Tijekom dana kolega Ivica ima dva otpadanja, pripremamo se za noć koja nas ugodno iznenađuje. Negdje oko ponoći griz na mom štapu, brzo smo napustili šator,  a na udici šaran 10.200 kg vaganje, slikanje, puštanje. Nedugo zatim   i drugi moj štap, amur 14.500, te  nakon toga opet ta najdraža melodija ribolova,  kad začuješ signalizator, Ivica ima ribu s kojom se bori 20 min. i vadi van šaran od 11.700kg. U nedjelju ujutro prihranjujemo, no pišemo samo dva promašaja, odnosno otpadanja – rekao je Garić te zaključio:
  • Sve u svemu dobar uspjeh, ulovili smo 4 prekrasne ribe, a s obzirom da je riba još u mrijestu i da jako oprezno uzima mamac, mi smo bili zadovoljni s ovim ribolovom. Svim ljubiteljima šaranaškog ribolova toplo preporučamo ovu vodu – zaključio je Dragan Garić, svoju ribičku priču iz Jakšića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije