30.3 C
Orahovica
Utorak, 25 lipnja, 2024
spot_img

Pomor ribe na „Segincu“

- Advertisement -

Tijekom današnjeg dana primili smo nekoliko fotografija koje nam je poslalo  čitatelj Stjepan Troha, inače član Gradskog vijeća grada Orahovice, mještanin Donje Pištane. Naime, uslijed velikih vrućina i suše, došlo je i do „pražnjenja“ akumulacije Seginac, a samim tim do velikog uginuća ribe.

Na žalost, prije desetak dana Seginac je bio pun vode, a zašto je ona ispuštena, odnosno zašto je više nema u toj količini , ostaje nepoznanica. Nakon što je voda ispuštena, prizori su kataklizmički. Riblji fond gotovo da više i ne postoji, a „smrad“ je postao nepodnošljiv:

–  Ovo je strašno i ovome se mora stati na kraj. Žao mi je svih ljudi koji su dolazili ovdje, posebice djece koji su  uživali u ribolovu. Zaista sam prestravljen što sam zatekao. Kao gradski vijećnik tražit će objašnjenje za novo nastalu situaciju. Ovo se mora riješiti vrlo brzo, pa Seginac svima nama može donositi veliki novac od turizma i Orahovici i Čačincima, a netko se ovako ponaša prema ovoj blagodati. Strašno. Mislim da je riblji fond uništen 100%, a smradovi koji se šire su nepodnošljivi  – izjavio je danas za naš portal Stjepan Troha.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Najnovije