14.7 C
Orahovica
Četvrtak, 23 ožujka, 2023
spot_img

Matej Šalković – Orahovačka krv na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak

Matej Šalković član KŠR „Korana“ Karlovac prvak je Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak, za uzrast do 25. godina. Mnogi od vas nikada nisu čuli za ovog izvanrednog sportaša, čijim venama teče orahovačka krv:

 • Otac Damir mi je Orahovčanin i vrlo rado dolazim u taj grad. Nakon što je otišao na školovanje u Zagreb, životni put ga je odveo u  Ladvenjak gdje je osnovao obitelj. Sada živimo tamo ali Orahovica mi je jako draga, tamo mi živi djed Pero koji je najveći „krivac“ što sam zavolio ribolov – rekao je u uvodu Matej.

Sportski ribolov još uvijek nije olimpijski sport, no radi se na tome već dugi niz godina. Ribička industrija jedna je od najjačih i najrasprostranjenijih na svijetu, sportskih ribića sve je više i ovaj sport poprima sve veće razmjere. U čemu je čar tolike ljubavi za ribolovom teško je za objasniti, no, mir, priroda, iščekivanje, radost, ulov, nitko ne može pravom sportskom ribiću platiti.

Matej je od svoje najranije mladosti u ribolovu:

 • Na vodama sam od svoje sedme godine kada sam se počeo i službeno natjecati, a ljubav prema sportskom ribolovu naslijedio sam od djeda i tate. Obožavam svaki trenutak koji provedem na vodi, to su posebni trenuci koji nama ribičima znače sve. Lov ribe udicom na plovak ima nekoliko tehnika lova, a ja najviše volim loviti „štekom“, ali i match ribolov jako je zanimljiv – kaže Matej.

Osvojene medalje i pehari gotovo više ne stanu u dom Šalkovićevih, no Matej svaku marljivo i s posebnim guštom čuva:

 • Svaka osvojena medalja ima posebnu težinu i vrijednost, za mene su neprocjenjive, jer sam ih ja svojim trudom osvojio. Ne znam koliki je broj, ali jako puno, a bit će ih još.

Matej Šalković prvak je Hrvatske za uzrast do 25 godina:

 • Da prvak sam Hrvatske za uzrast do 25 godina. Ponosim se i nastupom na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Oba dana zauzeo sam 4 mjesto, pa sam u konačnici bio pojedinačno 13 na Svijetu. Izdvojio bih i naslov viceprvaka Hrvatske u kategoriji do 20 godina. Puno je tu još županijskih i klupskih trofeja – rekao je Matej pa iznio svoje želje i ciljeve:
 • Želim svjetsku medalju i to mi je najveća želja. Svako slobodan trenutak koristim za trening i cijeli sam posvećen tome. Svjetska medalja u lovu ribe udicom na plovak bila bi kruna moje karijere. Puno je tu odricanja ali znam za što se borim. Ja sam reprezentativac Hrvatske, a to je najveće dostignuće svakog sportaša – zaključio je Matej Šalković.

Ove sezone SP u lovu ribe udicom na plovak bit će održano u Portugalu, a Mateju želimo da ostvari svoj san.

BISTRO !!!

 

1 KOMENTAR

 1. Bravo Matej,
  Sve čestitke,i u pravu si,sve je to zbog Orahovice,a ima malo i do Pištane.
  Veliki pozdrav od
  tetke Jelice i teča Todora iz Novog Sada,velikh pecaroša i ljubitelja Dunava,Tise i svih voda između!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije