15.2 C
Orahovica
Utorak, 26 rujna, 2023

U posjeti: BK „FEŠK Feravino“  ponos Feričanaca  

Kada je boćanje kao sport u pitanju, u ovom dijelu Slavonije, BK FEŠK Feravino je klub od renomea. Od 1996. godine pa sve do današnjih dana, feričanački boćari s ponosom pronose ime svoga mjesta i sponzora. U zlatnim godinama kluba 2005./2006. „vinari“ su se borili za ulazak u Prvu HBL, no kako kažu, odlučivala je jedna „balota“. Da su tada izborili prvi razred hrvatskog boćanja, danas bi igrali u svojoj, boćarskoj dvorani, pa susreti poput današnjeg protiv Veterana iz Vuke, ne bi bili odgađani.

  • Često se sjetim tih vremena, kada se nismo nikoga bojali, kada su svi dolazeći u Feričance, znali da neće lako doći do bodova. Volim taj sport, korijeni se ne mogu samo tako zatrti. Mi stariji vučemo još koliko možemo, nije nam teško, jer želimo klub ostaviti na zdravim nogama – poručio je danas tajnik kluba Zdenko Bilandžić.

Čekajući da glavni sudac današnje utakmice podigne crvenu zastavu, da se neće igrati, saznali smo puno toga:

  • Mi smo klub koji je proputovao gotovo cijelu Hrvatsku, sudjelujemo na mnogim turnirima, bili smo na Grobniku, Zagrebu, Osijeku, Benkovcu, Stankovcima, Rogaškoj Slatini, Pothumu, potom cijeloj Slavoniji. Gdje nas pozovu tamo idemo – počeo je svoju priču trener i igrač Ivan Marunica.
  • Prva subota nakon Velike Gospe, već 20 godina rezervirana je za naš Memorijalni turnir „Mate Buljan – Karin“. Na tom turniru svake godine prisjetimo se svih naših preminulih igrača i članova ali i sponzora koji nam pomažu u radu – rekao je Marunica te dodao kako su tijekom svoga postojanja 5 puta sudjelovali na finalima Kupa Hrvatske:
  • Osvajali smo naslove pobjednika Kupa u Slavoniji, pa smo izborili 5 finala Kupa Hrvatske, na kojima nastupa 8 najboljih momčadi u RH – dodao je Marunica, pokazujući potom sve osvojene pokale, plakete i medalje.

Danas se „vinari“ natječu u 2 HBL Zagreb – Slavonija. Jesen nije bila baš tako  rezultatski uspješna.

  • Sedmi smo sa 6 bodova. Dva puta smo pobijedili, dok smo 5 puta izgubili. Glavni cilj ove sezone je opstanak u ligi i to nam je neki „sveti cilj“ kojeg želimo ostvariti. Neće biti lako, svi znaju „bacati“ ali vjerujem u naše momke da će uspjeti – rekao je predsjednik kluba Filip Jurčević.

Kao gotovo i svaki amaterski klub u maloj sredini, „život“ im udahnjuje Općina, i pokoji „dobri čovjek“

  • Općina Feričanci i Nexe grupa, glavni su krivci što još uvijek „dišemo“. Dosta toga podnesemo sami, ali da nema njih već odavno bi bio ključ u vratima, ovako smo postojani i konkurentni. Moram se pohvaliti da momčad čine sve domaći igrači. Zdene i ja smo najstariji, pa malo „kvarimo“ prosjek, no sve su domaći momci i relativno mladi. Ipak, morali bi dodatno pomladiti momčad, i zato koristim ovu prigodu da pozovem mlade ljude u klub da nam se pridruže – rekao je Jurčević, zaključivši:
  • Svi mi ponosni smo na sve što smo napravili s našim klubom. Za naš mali klub, u boćarskim krugovima Hrvatske, znaju svi, i to je naša najveće pobjeda. Nadam se da ćemo uspjeti sačuvati sve ovo što se generacijama stvaralo – zaključio je predsjednik BK FEŠK Feravino Filip Jurčević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije