31.9 C
Orahovica
Utorak, 23 srpnja, 2024
spot_img

Sve je spremno za sutrašnji jubilarni 10. Đurđenovački mali maraton

- Advertisement -

Sve je spremno za sutrašnje jubilarno 10. izdanje Đurđenovačkog malog maratona, koje će biti održano u sklopu programa obilježavanja Dana općine Đurđenovac. Više od 500 natjecatelja jamac su vrhunskog atletskog događaja. Sve će početi sutra u 10:30, no prije toga za sve one koji se još uvijek nisu prijavili, a žele biti aktivni sudionik utrke, to će moći učiniti još danas od 10 do 12 sati u Vijećnici zgrade Općine Đurđenovac te sutra na sam dan “maratona” u vremenu od 9 do 11 sati.

Sutra će se trčati polumaraton u dužini od 21.1 kilometara, a osim središnje utrke trčat će se i dječje utrke po raznim dobnim kategorijama kao i uvijek zanimljiva utrka građana u dužini od 5 kilometara.

  • Na žalost za sve one koji će se prijaviti danas ili sutra više nema majica utrle, ostali dio paketa je dostupan. Plaćanje kotizacije je isključivo gotovinom. Fond trkača u dječjim kategorijama popunjen je i nema više prijava. Mi smo spremni i jedva čekamo da sve počne – rekao je danas predsjednik Organizacijskog tima utrke Igor Topalović.

Bitno je naglasiti kako će se u sutra u sklopu 10. Đurđenovačkog malog maratona, pa prvi puta održati dvije Državne utrke nordijskog hodanja u dužini od 5 i 10 kilometara.

  • Ove dvije utrke bit će održane u sprezi s Hrvatskim savezom nordijskog hodanja, a sve po propozicijama i pravilima međunarodnog natjecanja. Ove utrke bodovat će se za Prvenstvo Hrvatske, a u Slavoniji će se održati po prvi puta. Sve će to pratiti suci Hrvatskog saveza nordijskog hodanja – zaključio je Topalović.
Sutrašnju utrku pratit će bogati popratni gastro i zabavni sadržaji te hrpa dodatnih iznenađenja.
10. Đurđenovački mali maraton bit će održan u organizaciji Udruge športske rekreacije “Mirko Relac” Đurđenovac uz pokroviteljstvo Općine Đurđenovca te sponzorstvo tvrtke Nexe d.d.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije