11.1 C
Orahovica
Subota, 2 ožujka, 2024
spot_img

Lov: Ekskluzivno 33515.net prvi, zavirio okom kamere  u budući Lovački dom „Točak“ LU „Vepar“ Orahovica

- Advertisement -

Sportski ribolovci i lovci dobili su svoj dio kolača na našem web portalu, pa sitnim koracima, dolaze do svog medijskog prostora, kojeg itekako zaslužuju. Kada su shvatili, da ono što nije objavljeno,  nije se niti dogodilo,  počele su stizati vijesti. Tako smo danas, prvi, okom kamere zavirili u budući dom orahovačkih lovaca Lovački dom “Točak”

Dugi niz godina govorilo se kako članovi LU Vepar, koja danas broji 80-tak članova, zaslužuju  imati svoj dom. Mijenjale su se vlasti, obećavalo se i nagovještavalo svašta, no dok nisu sami zasukali rukave, radovi nisu kretali. Predsjednik  Udruge Tomislav Petrušić sa zadovoljstvom nam je danas predstavio projekt koji bi toj lovačkoj udruzi trebao udahnuti novi život:

  • Radimo sve sami i sami ćemo dovršiti. U protekla dva mjeseca, u donji dio doma postavili smo plastičnu stolariju te nove oluke. Vrijednost tih radova iznosila je 58,000,oo kuna i sve smo financirali sredstvima Udruge, ipak najviše smo podnijeli sami i tako ćemo nastaviti – rekao je Petrušić, koji nam je pojasnimo kako će budući Lovački dom „Točak“ izgledati:
  • U Domu ćemo urediti kuhinju, dva WC-a, glavnu salu, prostoriju za prijem gostiju, našu arhivu. Na katu imamo prostora za 5 i više soba, no to ide u drugom dijelu, kada zgotovimo donji dio da možemo useliti. U tijeku su radovi na izgradnji WC-a te uređujemo prostoriju u koju ćemo postaviti cisternu za pitku vodu – dodao je Petrušić pa nastavio:
  • Očekujemo i rješavanje svih potrebnih papira, kao bi postali vlasnici 1/1, to je obiman posao, ali ako ga sami ne završimo kako znamo, neće nam nitko pomoći. Svi su imali prilike, sve je ostalo na obećanjima, a mi smo svake godine sve stariji. Sada smo odlučili to dovesti do kraja, uložiti vlastita sredstva i Dom privesti svrsi – priča Petrušić te zaključuje:
  • Ako bude sve kako planiramo, „Točak“ će biti gotov do kraja tekuće godine, ponavljam samo donji dio, ali ja se nadam da ćemo urediti i okoliš oko doma. Imamo obećanje ljudi koji nam žele pomoći i to ćemo iskoristiti – zaključio je predsjednik LU „Vepar“ Orahovica Tomislav Petrušić.

Inače, novi dom orahovačkih lovaca udaljen je svega 5 minuta vožnje od samog središta grada i nalazi se u sklopu paraka prirode Papuk.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije