19.5 C
Orahovica
Subota, 15 lipnja, 2024
spot_img

Županijski nogometni kup pripao Virovitici

- Advertisement -

U sjajnom ambijentu pred oko 1.000 gledatelja Virovitica je u Suhopolju, na stadionu „Park“, pogotkom Nikole Suvajca , koji je u 31. minuti uspješno realizirao kazneni udarac, pobijedila orahovački Papuk s 1:0. Tako je Virovitica iz trećeg pokušaja (tri godine u nizu u finalu) uspjela osvojiti najvredniji županijski nogometni trofej.
Svečana loža „vrvjela“ je vodećim političarima županije, ali i grada Orahovice te susjednih općina. Također, svi oni koji nešto znače u županijskom nogometu, na čelu s predsjednikom Đurom Bukvićem, došli su danas pogledati dva najbolja nogometna kluba u našoj županiji, no ostali su uskraćeni za lijepu nogometnu predstavu, jer i Papuk i Virovitica, nisu odigrali utakmicu za pamćenje. Obje momčadi više su se posvetile čuvanju svojih vrata, pa onda iz brze kontre preko Petrinića ili Čavića, što učine. Papuk je bolje ušao u utakmicu, ali svoju nadmoć, nisu konkretizirali, dočim je Virovitica preko već spomenutog Petrinića, jednom iz brze kontre zaprijetila, ali Mahaček je prvi došao do lopte.
I onda u 25. minuti itekako sporna situacija, krasna akcija Papuka, nakon proboja po desnoj strani Podboja i Rukavine, lopta je došla do Markotića, no ovaj kada se odlučio na udaraca biva srušen, ali Lončar je autoritativno samo mahnulo rukom. Dojma smo da je “svirnuo” nitko mu ne bi ništa zamjerio, no…. Pet minuta kasnije u vrlo sličnoj situaciji nije mahnuo, nego je pokazao na kazneni udarac. Naime, duga lopta preletjela je Podboja, Luka Špoljar krenuo je prema Mahačeku, u bloku se našao Markotić, Špoljar pada, Lončar pokazuje na kreč. Gotovo identične dvije situacije, no odluke totalno suprotne. Nikola Suvajac zabio je za virovitičko vodstvo, iako je Mahaček imao loptu na ruci. U 45. minuti ponovo je Čavić prošao po lijevo strani, u „trepavicu“ je pogađa Bušljetu, no Tomljanović sjajno brani. U drugom dijelu Papuk je bio bolja momčad, sve je podredio napadu i poravnanju rezultata, no Rukavina, Čavić, Špoljarić u ključnim trenucima nisu bili koncentrirani zabiti pogodak, U posljednjih 15 minuta bilo je svega, a najmanje nogometa, „grčevi“ „duge lopte“ „fizioterapeuti“ bile su najčešće scene na travnjaku , što je naravno išlo na mlin Virovitice. Nakon 3 minute sudačke nadoknade Lončar je odsvirao kraj. Uslijedilo je zasluženo slavlje Crnih iz Virovitice, te podjela srebrnih i zlatnih medalja, koje su igračima Papuka i Virovitice uručili Virovitičko-podravski župan Igor Andrović te predsjednik ŽNS Virovitičko-podravskog Đuro Bukvić.

 

Donosimo izjave trenera, igrača…..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije