30.3 C
Orahovica
Utorak, 25 lipnja, 2024
spot_img

Treba li Zajednici športskih udruga Grada Orahovice ili bolje rečeno orahovačkom sportu kombi vozilo ?

- Advertisement -

Lijepo je vidjeti dva krasna Opel kombija parkirana u Orahovici ispred sportske dvorane. Na vozačevim vratima uredno piše Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, a na stražnjim vratima sjaji logo Hrvatskog olimpijskog odbora. Dva kombija u Orahovicu su dovezla mlade rukometašice 1234 Virovitice.

U našoj županiji postoji još nekoliko Sportskih zajednica, no priliku za voziti se u navedenim kombijima imaju, samo sportaši iz Virovitice i Pitomače (Pitomača dobila kombi 2017. godine).

Prema spoznajama s kojima raspolaže 33515.net prije 3 godine postajale su indicije da bi u orahovačku Sportsku zajednicu, a nakon podnesene dokumentacije i jamstva grada Orahovice trebao stići jedan takav kombi, te nakon nekoliko sezona i drugi, no nakon svih zbivanja koja su zadesila naš grad, sve je ostalo na snu.

HOO raspisao je dva natječaja, „Aktivne zajednice u 2022.“ te program „Od športske škole do OI“. Oba natječaja traju do 15. travnja i prema svemu sudeći s područja našeg Grada neće biti podnesenih prijedloga. Šteta, jer potreba ima, i to velikih……

Većina sportskih klubova ima problema s prijevozom svojih sportaša, nema plaćanja goriva ili ako ima taj iznos dovoljan je do „benzinske i nazad“.

Danas smo kontaktirali predsjednika ZŠUG Orahovice Antuna Grabovca, koji nam je na temu nabavke i kupovine kombija rekao:

  • Razmišljamo u tom pravcu, no prioritet nam je bilo rješavanje prostora za rad. Sada imamo svoj ured pa će nam biti lakše ostvariti neke ciljeve. Koliko je pametno ići u tu investiciju, koja bi bila od koristi tzv. „manjim“ klubovima, dalo bi se razmatrati. Kada se vozi jedna nogometna momčad treba bar tri kombija, da preveze sve igrače i stručno vodstvo. Tu su još Rukometni ženski i muški klub, ŠN Orahovica, NK DOŠK, svi ostali mogu u jedan kombi. Grad Orahovica trebao bi osigurati jedan dio sredstava, nešto županija, nešto Zajednica. Ponavljam još jednom ne znam koliko bi to bila pametna investicija za našu Zajednicu – izjavio je danas predsjednik ZŠU Grada Orahovice Antun Grabovac.

               Samo usporedbe radi ukupna raspodjela sredstava po oba programa („Aktivne zajednice“ i „Od ŠŠ do OI“) u posljednjih 7 godina (2014. do 2020. godine) provedbe programa na području Virovitičko-podravske županije je sljedeća: Orahovica  = 24.964,95 kn   (2,67 %), Slatina = 83.265,oo kn   (8,94 %), Pitomača=129.497,oo kn (13,90 %) i Virovitica  = 694.010,34 kn (74,49 %)  !!!!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije