15.2 C
Orahovica
Utorak, 26 rujna, 2023

SuperSport Hrvatski kup šesnaestina finala, Papuk Osječko 1664 – Osijek: Ivica Kulešević – Veselim se vidjeti moje orahovačke prijatelje, Papuk se ima pravo nadati, no….

Kada je 2006. godine s punih 36 godina na leđima Ivica Kulešević stigao u Orahovicu okončati svoju igračku karijeru, nije nitko slutio da će brojnim ljubiteljima nogometa podno drevne Ružice, zauvijek ostati u srcu, jer popularni „Kule“ u samo je dvije orahovačke sezone stekao status velikog prijatelja grada Orahovice, Papuka i brojnih sportaša.

Vrlo brzo Ivica Kulešević ponovo će doći u Orahovicu, ali danas kao zaposlenik NK Osijek (vršitelj dužnosti sportskog direktora) s kojim će u Orahovici tražiti prolaz u osminu finala Supersport Hrvatskog kupa. Iako su Papuk i Osijek nebrojeno puta igrali međusobno, bili su to samo prijateljski ogledi, a ovaj 19. listopada u Orahovici bit će prvi službeni susret u povijesti ova dva kluba.

  • Nakon Osijeka, Papuk je klub koji u meni budi emocije i često se sjetim dana provedenih u Orahovici. I dan danas sam vezan uz klub i grad, pratim rezultate, a trener koji je mene trenirao u Orahovici (Zoran Mandić) opet je preuzeo prvu momčad i to mi je jako drago. Teško je bilo tih godina, ja sam tada bio zaposlenik Osijeka radio sam u Školi nogometa, pa sam samo putovao na utakmice. Bilo je naporno i zahtjevno, ali Malovan i ja smo uvijek našli načina kako doći do Orahovice i odraditi svoje zadaće. Kažem, za Orahovicu i orahovački stadion vežu me samo lijepe uspomene – počeo je svoju priču Kulešević.

Govorio je tada Kulešević kako je ostao ugodno iznenađen kvalitetom igrača koji su onda nosili dres Papuka:

  • Iznenadio sam se kakve sam igrače zatekao u orahovačkoj svlačionici, bili su vrlo kvalitetni, ali iz određenih razloga nisu završili na profesionalnom nivou. Prije svega bih spomenuo, na žalost već pokojnog Ljubomira Kalema, sjajnog sportskog djelatnika s kojim sam bio i veliki prijatelj, pa trenera Božidara Čošića, Stanka Jovića koji je puno pomogao oko mog dolska u Orahovicu, a od igrača svakako Lenard, Danijel Vurušić, Ivica Marijanović, Stipe Buljan. Svi oni mogli su igrati na puno većem nivou, nego na onom na kojem su igrali – prisjeća se Kulešević.

Papuk Osječko 1664 i Osijek duboko su povezani, radio je u orahovačkom klubu i velikan osječkog nogometa, na žalost pokojni Ivan Lukačević, koji je juniore Papuka doveo u samu završnicu Slavonskog kupa. Iz Orahovice je u Osijek otišao i Danijel Pranjić, koji je ostvario velebnu karijeru, a dres osječkog prvoligaša oblačili su i Stipe Buljan i Ivan Jukić. Svi oni prve su nogometne korake učinili upravo u Orahovici:

  • U Orahovici se uvijek dobro radili s mladim igračima. Evo danas u našem klubu igraju Kalem i Jurjević izdanci Škole nogometa u Orahovici i to jako veseli. Mi radimo selekcije i pratimo nadarenu djecu. Naš klub želi u što ranijoj dobi pridobiti djecu da dođu u Osijek, ali problem su putovanja. Tražimo modus kako da to riješimo na što bolji i bezbolniji način, jer svakom nadarenom djetetu potreban je vrhunski stručnjak kako bi dalje napredovao. Ja samo mogu poručiti roditeljima i njihovoj djeci da budu ustrajni u svojim nakanama, jer dobar i kvalitetan rad mora se negdje vratiti – rekao je Kulešević.

Kup susret igrat će se za nešto više od mjesec dana (19. listopada) u Orahovici na stadionu Papuka:

  • Prije svega za Orahovicu će to biti jedan veliki sportski događaj u kojeg će Osijek uči s maksimalnim angažmanom, jer u Kupu su moguća iznenađenja. Papuk se ima pravo nadati prolasku kao i svaki drugi klub i sigurno će dati sve od sebe da nam pruži što kvalitetniji otpor, no Osijek je ipak kvalitetnija momčad – rekao je Kulešević pa zaključio:
  • Papuk mi je drag, međutim ja sam u NK Osijeku i ja sam profesionalac i imam svoju odgovornost. Nadam se da će gledalište biti popunjeno i da će svi uživati u jednom velikom sportskom događaju. Veselim se dolasku u Orahovicu, grad kojega nikada zaboraviti neću – zaključio je Ivica Kulešević, bivši prvotimac Osijeka, Hrvatskog dragovoljca, Šibenika, Dinama iz Vinkovaca, Samobora, Papuka, Hapoel Peath Tikva te trener Osijeka i druge momčadi Rijeke.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije