12.7 C
Orahovica
Subota, 15 lipnja, 2024
spot_img

Stanje sportskih objekata u Orahovici je katastrofalno

- Advertisement -

Sačekali smo petnaestak dana da dobijemo odgovore na postavljena pitanja, koja smo uputili 09.02. na urede gradonačelnika i pročelnice JUO GO, te predsjednice GV. Po starom i dobrom običaju, odgovore niti ovaj puta nismo dobili (nije prvi puta, no ovaj puta smo odlučili izvijestiti javnost), osim rečenice predsjednice Gradskog Vijeća Orahovice Suzane Đebro Maričić.

  • Hvala što ste se obratili, no za sva postavljena pitanja nadležan je Grad Orahovica i vjerujem da ste odgovore na postavljena pitanja već dobili – kratko je napisala predsjednica GV Orahovice Suzana Đebro Maričić.

Očekivali smo bar politički odgovor (iako ne mora stići niti taj), no ništa nije stiglo, pa čak i odgovor iz kurtoazije, “Hvala na pitanjima, javit ćemo se”!!!!!!

Naime, nakon poruka koje smo primili od nekoliko roditelja, ali i onih kojima je sport bitan segment života u gradu, dali smo si truda, kako bi okom kamere pokušali dočarati stanje  sportskih objekata, koji su u vlasništvu Grada Orahovice i o kojima Grad Orahovica mora voditi brigu, no…

Bivše “Pranjićevo” igralište danas je u katastrofalnom stanju, naravno ono je zaključano, na kontejnerima, u kojim se netko treba i presvući, porazbijana su stakla, boce, “tona” lišća, slomljenih grana, porazbacane zaštitne ograde, a ono što najviše boli su pokidane i otkinute sjedalice. Mjesto na kojem se okuplja najveći broj klinaca je za svaku osudu. Iako je prije nekoliko godina u njega uložen novac i ono je dovedeno u stanje funkcionalnosti, danas je ruglo.

Pored “Pranjićevog” igrališta je i košarkaško, koje je također oronulo. Koševi su bez mrežica, asfalt postaje opasan jer je popucao, lišće i smeće oko igrališta odaju tajnu da se oko njega također ne vodi briga, hakla se basket, klinci igraju košarku, igraju jer nemaju gdje drugdje…

Ograda oko Staze za boćanje u parku Roberta Domanija također je u raspadu, drvom omeđena staza opasna je i za one kibicere koji na balotanje dođu kako bi uživali u svježem zraku i pokojoj dobroj partiji.

Betonsko igralište u Doljanima također vapi za novim asfaltom, mrežama na golovima, kantama za smeće, jer toga ima najviše. Boćališta također traže novu boju i popravak.

Sve je dobro dok netko od djece ili rekreativaca ne nastrada, a kada se to desi bit će kasno.

Nema sumnje da o ovom problemu, koji je trenutni odraz stanja u gradu, brigu moraju povesti i čelnici orahovačkog sporta…….

Prije nekoliko mjeseci, točnije tijekom predizborne kampanje, puna usta političarima bilo je novo nogometno igralište s umjetnom travom, no kako neslužbeno doznajemo, prvotni planovi su pali u vodu, i čeka se neki novi natječaj!!!!!

U narednim pričama pitat ćemo građene što misle o olimpijskom bazenu i teniskom igralištu na Jezeru u sklopu velebnog hotela, igralištima na Jezeru koja još nisu u funkciji i još puno toga što bi građani željeli znati.

Nastavlja se!!!

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije