31.9 C
Orahovica
Utorak, 23 srpnja, 2024
spot_img

Sport, glazba i kultura ne poznaju granice, ili pak…..

- Advertisement -

Ovaj portal namijenjen je svim onim čitateljima koji žele znati zašto od danas uvodimo reda među komentarima pod člancima, svim prijateljima koji su ovih dana zvali telefonom ili slali sms, fb i mail poruke, dobronamjernim i zabrinutim komentatorima  i onima koji su mene i moje suradnike nazivali bolesnicima, kretenima, budalama i što ti ja znam kakvim ne sve pogrdnim imenima. Internet je za razliku od radija i televizije, a posebno od novina, interaktivni medij pa čitatelji isti tren mogu prokomentirati događaje i članke.  Radeći profesionalno tridesetdvije godine u nekoliko medija i već dvije godine na 33515.netu vodio sam se načelima objektivnosti, istine, neutralnosti i potpune slobode javnog mišljenja.

Na žalost, ne živimo u društvu u kojem je moguće iznijeti svoje stavove a da ne strahujemo od posljedica. Mnogi su u Orahovici i Virovitičko-podravskoj županiji osjetili taj bič: vlastodršcima je zbog nečeg važno što su nam bili djedovi, u kojoj smo stranci, u koji kafić izlazimo, koje smo seksualne orijentacije, kakvu glazbu slušamo, a onim primitivnijima smeta čak i kako se zovemo ili prezivamo, i eto problema. Bez glave više ne možeš ostati, ta su vremena valjda prošla, ali bez posla možeš, takvih slučajeva je bilo.

Zato sam dugo inzistirao na tome da portal 33515.net ostane potpuno otvoren trpeći kritike pojedinih suradnika, nekih čitatelja i protagonista  jer neargumentiranih kritika, psovki i uvrjeda nije manjkalo.  Mislio sam da za sve treba vrijeme, da je to proces i da će „forumaši“ jednog dana shvatiti da mogu kazati što misle, a da ne vrijeđaju druge.

Zanimljivo je da su nas tada optuživali, kritizirali i vrijeđali gotovo isti oni ljudi koji to čine i sada. Tvrdili su da smo plaćenici HDZ-a i SDP-a, da se uvodi diktatura i cenzura, da se zatire slobodna riječ, da ćemo izgubiti čitatelje…  Kao što vidite portal je opstao, čita se svakim danom sve više, a  komentatori nisu pobjegli.  Dapače, bilo je sjajnih i konstruktivnih rasprava na dobrobit grada i županije  u kojima živimo.

Sport ne pozna granice, ili pak pozna, ali na ovim našim prostorima i  dalje postoje Oni koji odlučuju tko smije, a tko ne smije govoriti za 33515, i dalje postoje oni koji ne žele slobodu govora i mišljenja. I dalje postoje oni koji nisu za slobodu govora i medija, e pa takvi nisu dobro došli niti u sportu.

Svima vama koji ste zvali privatno i izrazili potporu, hvala od srca, no izrecite to javno, stanite ispred svojih igrača i recite mi nismo ti i takvi, tek onda bit će te iznad NJIH.

I dalje ćemo biti mediji slobodan za sve, bez cenzure, brojanja krvnih zrnaca, ali uvijek na strani pravde i prava, sporta i sportaša i napisat ćemo ono što čujemo i vidimo, jer samo takvi želimo biti dio ovog svijeta.

Dakle, svi vi koji komentirate po Facebooku, morate biti svjesni da podliježete hrvatskom pravosudnom sustavu. Ne možemo i ne želimo biti 24 sata uz Facebook  i pratiti što tko piše, ali da ćemo reducirati uvredljive komentare to svakako, i naravno sve one koji imaju svoje IME I PREZIME, a nemaju m…. se kao takvi predstaviti već pišu pod lažnim profilima.

Nadam se da je sada malo jasnije zašto želimo uvesti reda i zašto se zalažemo za kulturu dijaloga. Odgovarajući na to pitanje prijatelju s fejsa napisao sam da ne želim sabornicu na svom portalu.

33515.net

Tonino Rađenović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije