7.8 C
Orahovica
Subota, 20 travnja, 2024
spot_img

Rukometni veterani Orahovice drugi, a veteranke treće na Međunarodnom turniru u Našicama

- Advertisement -

U organizaciji RK Nexe proteklog je vikenda u Našicama odigrani Međunarodni veteranski turnir na kojem je nastupilo devet momčadi i tri ekipe iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Sjajan rezultat polučili su veterani orahovačkog rukometnog kluba, osvojivši drugo mjesto. Kada pogledamo obje fotografije, naježimo se, jer nije bilo to tako davno. Na obje fotografije nedostaje dosta „mladića“ i „djevojčica“, ali imamo obećanje da će se vrlo brzo ponovo okupiti, kako bi Orahovica vidjela s čime je „raspolagala“.

  • Bilo je sjajno, lijepo, nezaboravno. Rezultat je uvijek u drugom planu, jer nama je bitno vidjeti lica koja nismo dugo vidjeli. Pobijedili smo slovensku Dobovu i Staro Petrovo Selo, dok smo poraženi u finalu od Nove Gradiške. Djevojke su poražene u oba susreta i na kraju su bile treće. Koliko se drži do ovog turnira, kazuje podatak da je za Dobovu nastupio Saša Barišić Jaman (njegov matični klub), dok je za Nexe igrao Marko Mrđenović – rekao je neumorni Saša Kršija, također nekada odlični orahovački rukometaš.

Orahovački rukomet priprema ove godine veliku obljetnicu, 50 godina aktivnog igranja rukometa, i pripreme za ovaj vrijedan jubilej u punom su jeku:

  • U listopadu mjesecu nizom sadržaja obilježit ćemo 50 godina aktivnog igranja rukometa u Orahovici. Nakon ove akcije zaintrigirala smo djevojke, koje će se tada okupiti u velikom broju. I mi imamo obećanje da će nam stići Domo (Vuković), Brož, Dizdar, Andelfinger i još dosta njih koji jednostavno trebaju biti s nama – rekao je Kršija te se još jednom vratio na našički turnir:
  • Nova Gradiška je bila prva, mi drugi, a strao Petrovo Selo treći. Kod djevojaka prve su bile djevojke iz Slavonskog Broda, druge veteranke Osijeka, dok sju treće bile naše, veteranke Orahovice. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, a pehare i nagrade najboljima uručili su Hrvoje Zvekan i Damir Ladnjak. Također koristim ovu prigodu da se zahvalim Andrijani Rukavina na pogurancu s dresovima, loptama i pozivima djevojkama – zaključio je „stari mačak“ Saša Kršija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije