30.3 C
Orahovica
Utorak, 25 lipnja, 2024
spot_img

Pretkolo SuperSport Hrvatskog kupa – Sedam dana do Karlovca 1919

- Advertisement -

Naredne srijede u Orahovici će Papuk Osječko 1664 igrati jednu od najvažnijih utakmica u svojoj novijoj povijesti. Naime, u pretkolu SuperSport Hrvatskog kupa u Orahovicu stiže bivši prvoligaš, danas član 3. NL Središte, Pamićev Karlovac 1919. Odmah po spoznaji da su kuglice ždrijeba spolije Papuk i Karlovac izvijestili smo vas kakvu je igru protekle sezone gajio Karlovac (Pranjić), ali što o Papuku i Orahovici zna „Div iz Žminja“.
Za vas koji ne pratite toliko momčad Karlovca On je osnovan 1919. godine kao NK Borac dok sljedeće godine mijenja ime u Nogometni Sportski Klub Karlovac. Početkom Drugog svjetskog rata klubovi Karlovac, Viktorija i Primorac spojili su se u Športski klub Velebit. Nakon rata 1946. godine Velebit mijenja ime u Fiskulturno društvo Udarnik, a vrlo brzo 1948. i u Sportsko društvo Slavija koje traje sve do 1954. godine kada ponovno postaju NK Karlovac. Između dva rata Karlovac je na korištenje 1938. godine dobio stadion u Senjskoj ulici i tamo je igrao sve do 1975. godine. Početkom sedamdesetih godina Karlovac ulazi u Drugu ligu Jugoslavije i tamo se zadržao do 1976. godine kada ispada iz lige i dolazi do duže krize rezultata. Karlovčani su očekivali kako će u sezoni 92/93 dobiti prvoligaša nakon što se administrativnim putem rješavalo tko će igrati Prvu HNL, međutim, do tog statusa nisu došli. Dugo se balansiralo između Druge i Treće HNL, a 2005. godine Karlovac ponovno ima drugoligaša. Bili su prvi u Trećoj HNL i u kvalifikacijama su eliminirali prvo Istru, a zatim i GOŠK Jug te ušli u Drugu ligu. Međutim, u Drugoj ligi nisu se dugo zadržali, odmah su ispali u niži rang da bi se u sezoni 07./08. ponovno našli na prvom mjestu Treće HNL središte i ušli u Drugu ligu. Ista greška nije ponovljena i Karlovac je složio respektabilnu momčad kojom je uspio nakon jedne sezone već stići i do povijesnog statusa prvoligaša, te u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni osvajaju 5. mjesto. U ljeto 2012. NK Karlovac nakon stečaja mijenja ime u NK Karlovac 1919 i pada u 1. ŽNL. Nakon osvojenog 1. mjesta u 1. ŽNL i plasmana u 3. HNL sljedeće sezone Karlovac odmah ispada u 4. MŽNL Središte ZG. Nakon godina oporavka i konsolidacije kluba u sezoni 2019./20. NK Karlovac u sezoni 2019./20. prekinutoj korona virusom uvjerljivo osvaja 1. mjesto i napreduje u 3. HNL.
Karlovac je do sezone 2009/2010. igrao u tradicionalnom dresu na vodoravne plavo-bijele pruge, a od nove sezone to je postala tek treća varijanta dresova. Prvi dres je postala svijetloplava kombinacija, a gostujući bijela. U sezoni 2010/2011 Karlovac nastupa u novim plavo-bijelim dresovima. Ulaskom u 3. HNL Središte u sezoni 2020/2021. Karlovac igra u novim personaliziranim plavo bijelim (rezervna garnitura je bijelo plava) dresovima s motivom karlovačke Zvijezde na prednjoj strani. Gademz Karlovac je naziv navijačke grupe NK Karlovca. Bodre svoj klub još od početka 2000-tih, a klub navijača je osnovan 13. prosinca 2008. (Izvor : Wikipedia)
Dakle u Orahovicu stiže klub bogate sportske tradicije i to u jednoj natjecateljskoj utakmici. Svjesni su toga i u Papuku, pa su sastanci na „katu“ gotovo svakodnevni. Predsjednik Tikvan želi biti uzoran domaćin, jer ugled kluba ne dopušta da bude drugačije.
Na zelenom travnjaku Mandić priprema momčad, ali on ne želi ni čuti za ime Karlovca jer njemu je na pameti samo kako se iz Murskog Središća vratiti s pozitivnim rezultatom, a tek onda će misliti kako zaustaviti Pamića i njegov Karlovac. Zato predsjednik Tikvan uoči dolaska bivšeg prvoligaša kaže:
Uređujemo stadion koliko možemo i stignemo. Želimo biti uzorni domaćini, no na terenu ćemo dati sve od sebe da Karlovac izbacimo. Imamo dosta posla kako bi utakmicu dočekali spremni, no o tome ćemo krajem tjedna. Uglavnom zadovoljan sam kako teku pripreme– rekao je danas Tikvan.

Papuk je sjajno krenuo u sezonu, protiv Varteksa uknjižio je tri boda, pa ako se i iz Murskog Središća vrati s pozitivnim rezultatom, nema sumnje da će se u srijedu u  Orahovici, na stadionu Papuka, tražiti mjesto više.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije