23.1 C
Orahovica
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
spot_img

Predsjednik RK “Orahovica” Samir Šahinović u ekskluzivnom razgovoru za 33515.net otvoreno o svemu po malo !!!

- Advertisement -

Jedan od najznačajnijih rezultata ove sezone, ako ne i najznačajniji (naslov prvaka u 3 HRL Istok), ostvarili su rukometaši Orahovice. Vođeni stručnim žezlom Tomislava Prebega, rukometaši iz Orahovice igrali su najzreliji rukomet, pa je naslov prvaka i plasman u drugi razred hrvatskog rukometa, nekako logičan slijed događaja.

On je uvijek po strani, no Samir Šahinović predsjednik RK Orahovica, jedna je od najbitnijih karika rukometnog sporta u gradu podno drevne Ružice. Ne često u medijima (zašto ja imaš igrače!), ali nikada nije rekao ne, pa tako i danas kada smo zamolili za ekskluzivni razgovor nakon jedne od najuspješnijih sezona u povijesti orahovačkog rukometa. U nastavku pročitajte što je Šahinović govorio o sezoni, trenerima, novcu, sponzorima, ambicijama?

Rukometaši Orahovice prvaci su Treće lige, lijepo je danas biti prvim čovjekom tako uspješnog kluba?

  • Naravno da je lijepo, ali biti predsjednik bilo kojeg amaterskog sportskog kluba u današnje vrijeme je izuzetno zahtijevan posao. Sa sve manjim brojem djece i u nedostatku financijskih  sredstava nije lako osigurati normalne uvijete za rad i natjecanja za sve dobne kategorije. No, uz veliku podršku svih članova kluba , posebno Uprave i Nadzornog odbora, ali i gradske i županijske vlasti, još uvijek se  nekako krpamo.

Sezona je bila uspješna, prvaci ste Treće lige, kratka ocjena ?

  • Sezona je bila izuzetno uspješna, jer iako smo već igrali u tri navrata u Drugoj ligi, ovo je prvi put da smo osvojili Treću ligu od kada sam ja predsjednik kluba i kao prvaci izravno ulazimo u viši rang natjecanja. Prije smo to ostvarivali na osnovu mogućnosti da kao drugoplasirani uđemo u Drugu ligu. Nije bilo nimalo jednostavno ostvariti ovakav rezultat i zato još jednom čestitam svim članovima kluba svim našim navijačima i svima koji su nas pratili i bodrili cijelu sezonu, a najviše zasluga i zahvale naravno ide igračima i treneru. Bez njihovog truda i rada, ovakav uspjeh  ne bi bilo moguće ostvariti.   

Vratili ste navijače u dvoranu, užitak je bio doći i vidjeti toliko ljudi na jednoj rukometnoj utakmici ?

  • Doista je bio užitak ponovno igrati pred gotovo punom dvoranom. Konačno su epidemiološke mjere popustile i to nam je omogućilo da otvorimo vrata dvorane našim navijačima i svim ljubiteljima rukometa u našem gradu. Odaziv je doista bio fantastičan, ljudima jednostavno nedostaju utakmice i to su svojim dolaskom jasno pokazali. Nadam se samo da će iduća sezona biti normalna, bez mjera i prekida, pa da svi zajedno navijamo za naš klub i uživamo u ovom predivnom sportu. 

Zasigurno ne sjedite sada prekriženih ruku, već slažete drugoligašku priču ?

  • Vjerujte, to činimo već od završetka jesenskog dijela sezone. Bili smo sigurni da će naša ekipa osvojiti prvo mjesto, jer smo bili doista najkvalitetniji ove sezone i nitko drugi nije imao šanse osvojiti prvo mjesto.

Igrački roster koji je trenutno na raspolaganju neće biti dovoljan da Orahovica mirno plovi Drugom ligom. Što kanite učiniti po tom pitanju ?

  • Siguran sam da mi i sada imamo igračku i trenersku kvalitetu da možemo igrati Drugu ligu i osvojiti na kraju peto, šesto mjesto u tom natjecanju i stoga nam je prioritet zadržati sve sadašnje igrače na okupu. Naravno to podrazumijeva još veći  rad i prisustvo što većeg broja igrača na svakom treningu. No,  zbog radnih i studentskih baveza velikog broja naših igrača to nije uvijek moguće ostvariti i zato ćemo pokušati igrački roster pojačati s dva do tri igrača, koji će biti pojačanja, ali i koji će se svojim radom i ponašanjem uklopiti u ekipu . 

Novac igra bitnu ulogu u ovom stupnju natjecanja, kako zatvoriti financijsku konstrukciju?

  • Novac je uvijek bitan čimbenik u bilo kojem natjecanju. Bez njega jednostavno nje moguće osigurati normalan rad kluba i zato se nadam da ćemo imati još veću podršku kako gradske vlasti tako i naše sportske zajednice. Pored toga, uprava mora naći sponzore, koji će nam pomoći zatvoriti financijsku konstrukciju, jer Druga liga zahtijeva znatno veća sredstva. Do sada smo uvijek nekako uspijevali zatvoriti financijsku konstrukciju i kao što znate, naš klub već godinama nema duga ni po kojoj osnovi i ni prema kome. Sve obaveze smo uspješno podmirili i za ovu netom završenu sezonu i to mi daje za pravo da vjerujem da ćemo tako nastaviti i u narednoj natjecateljskoj godini.

Novi trener ili i dalje vjerujete dosadašnjem koji je polučio rezultat?

  • Naši treneri su od 12. – 15. svibnja odradili obavezan seminar za dobivanje licence za vođenje ekipa u narednoj sezoni, koji je održan u Poreču i mislim da je to jasan odgovor na ovo pitanje.

Ambicije u Drugoj ligi?

  • Borba za plasman u gornji dio  Kao što sam već rekao, bio bih zadovoljan da u prvoj sezoni budemo peti ili šesti, jer bi to značilo da idemo ka konačnom cilju, a to je biti stabilan drugoligaš. Mislim da je to moguće ostvariti i da je to u današnje vrijeme maksimum  kako za naš klub, tako i za naš grad.

Omladinski pogon, djece je sve manje, kako ih animirati da dođu u dvoranu?

  • To je najteži dio posla koji stoji pred klubom. Svake godine puno truda ulažemo u rad s mlađim dobnim uzrastima, međutim zainteresirane djece je doista jako malo. Naš grad ima dva nogometna kluba, koji također rade s mlađim dobnim uzrastima, a znamo da je uvijek prvi odabir dječaka nogomet. Nadalje, nogomet je najpopularniji, ali i najviše praćen sport od strane medija u našoj domovini. Samo u godinama velikih uspjeha rukometne reprezentacije dolazi do veće zainteresiranosti djece za rukomet. Mi moramo i dalje raditi na omasovljenju omladinskog pogona, svjesni da ćemo na značajnije pozitivne pomake morati i dalje strpljivo čekati. No što je , tu je, nema predaje, idemo dalje.   

Poruka navijačima, sportašima, bivšim rukometašima!

  • Hvala svima vama, koji ste bili uz nas sve ove godine, posebno zadnje dvije – tri u kojima je klub radio u doista teškim uvjetima. Bilo je teško igrati pred praznim tribinama u neizvjesnosti hoćemo li igrati iduće kolo ili će ponovno doći do prekida natjecanja radi pogoršanja epidemiološke situacije. Upravo su nas ti prekidi natjecanja i zatvaranje dvorane i za treninge najmlađih kategorija najviše unazadili u radu s mlađim dobnim uzrastima. Nadam se samo da smo opravdali vaša očekivanja i siguran sam da ćemo u narednom periodu moći normalno raditi i uz vašu podršku s tribina ostvariti naš glavni cilj, da  RK Orahovica izraste u stabilnog drugoligaša na ponos svih nas i našeg grada – zaključio je ekskluzivni razgovor za 33515.net predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije