24.6 C
Orahovica
Petak, 29 rujna, 2023

Međunarodni dan žena : U ŠN „Orahovica“ igra čak 7 djevojčica

Baš danas na Međunarodni dan žena, donosimo žensku, djevojačku priču.

Tanja Maričić (dj. Kovač), Iva Vicić (dj. Kušar), Martina Šalek, Lea Maričić i još nekolicina žena i djevojaka, ostavile su,  ili još uvijek ostavljaju veliki pečat u ženskom nogometu u Orahovici, Zdencima, Osijeku ali i Hrvatskoj. Tanja i Iva, koje su utrle put mladim djevojkama  da se počnu baviti nogometom, danas odgajaju svoju djecu i usmjeravaju ih k zdravom načinu života te pomažu da ostvare svoje nogometne snove, dok je Martina i dalje članica udarne ekipe osječkih “zečica”.

U orahovačkoj Školi nogometa, danas je registrirano čak 7 djevojčica koje s velikim uspjehom igraju nogomet, neke od njih su i nositeljice ekipa.

  • Ponosni smo na taj podatak. Imati toliko djevojčica u klubu je pravilnijega i prema njima se odnosimo zaštitnički. Neke od njih su već dugo u klubu, gotovo od prvih dana. Imali smo već nekoliko upita da se djevojke priključe ŽNK Osijek, neke su prošle i kamp, no roditeljima je to ipak preveliki teret. Možda nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja promjene sredine, pa će im i bavljenje nogometom biti lakše. Dok su u Orahovici i u našem klubu mi ćemo učiniti sve da im ovi dani budu što kvalitetniji i ljepši  – izjavio je danas za naš portal predsjednik ŠN „Orahovica“ Darijo Krmpotić.

Kata Klanac, Petra Matek, Ivana Zeman, Tea Knežević, Naomi Opat, Franka Pavelić i Tena Purgar, ponosne su članice ŠN „Orahovica“. Oko nekih „dama“ vrti se u igri puno toga, bez njih  prve ekipe ne mogu se zamisliti:

  • Drago mi je da je kćer u nogometu. Osim rukometa i tenisa u Orahovici i nema puno izbora, no jako smo zadovoljni kako se u „Školi“ brinu za djevojke. Prihvaćene su u klubu, momci se prema njima odnose zaštitnički pa nema razloga da ne podupiremo i nju što se bavi nogometom i klub općenito – poručio je jedan od roditelja mladih djevojčica.

Lea Maričić pokazatelj je da se o djevojkama vodi posebna briga, no i kod njih samih mora postojati taj voljni moment:

  • Lea je najbolji pokazatelj da se i iz malih sredina može do zvijezda. Ona je bila jedna od najsavjesnijih, nije bilo treninga na koji nije došla, odigrala je mnoštvo vrhunskih utakmica, postigla hrpu važnih pogodaka. Danas je Lea neizostavni član pionirske ekipe ŽNK Osijek i reprezentacije Hrvatske U-15. Lea i danas trenira u našem klubu kada god roditelji nisu u mogućnosti voziti put Osijeka. Nadamo se da će njezinim putem još djevojaka iz našeg kluba. Koristim ovu priliku da pozovem i ostale djevojke da se priključe ŠN „Orahovica“ – zaključio je danas predsjednik ŠN “Orahovica” Darijo Krmpotić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije