31.9 C
Orahovica
Utorak, 23 srpnja, 2024
spot_img

Izvanredna Skupština ZŠUGO: Većinom glasova donesen prijedlog Upravnog odbora

- Advertisement -

Pod predsjedanjem Antuna Grabovca večeras je održana Izvanredna Skupština ZŠUGO. Nakon uvodnog dijela Skupštine uslijedila je rasprava i usvajanje Prijedloga Upravnog odbora o dodjeli financijskih sredstava korisnicima na Javnom pozivu za za sufinanciranje javnih potreba u sportu na području Grada Orahovice za 2024. godinu. Središnju točku dnevnog reda obrazložio je Grabovac rekavši:

  • Svih 16 klubova je na vrijeme je podnijelo zahtjev, a potom je Povjerenstvo odlučilo o bodovanju. Dva kluba su podnijela prigovore u roku (ŠN Orahovica i Off road klub). Povjerenstvo je tumačilo pravilnik i oni su donijeli bodovnu listu. Uprav odbor je tumačio nešto drugačije, a nije bilo nikakve zlonamjere. Upravni odbor je uvažio Žalbe. Kriteriji su složeni tako kako su složeni. Puno klubova me zvalo i izrazila zadovoljstvo. Stigla je žalba i od NK DOŠK, koja nije pravodobna – rekao je Grabovac pa se osvrnuo na žalbu DOŠK-a rekavši kako su mu rekli kako će mu uskratiti povjerenje. Tražiti plaćanje troškova DOŠK ne može u Zajednici već negdje drugdje, zaključio je Grabovac.

Uslijedila je potom rasprava, a prvi je riječ zatražio predstavnik DOŠK-a Domagoj Čačinović, koji je zatražio objašnjenje plaćanja troškova održavanja terena u Orahovici i Dolcima. Grabovac je rekao kako ima Papuk što za kositi, DOŠK pere jednu garnituru dresova, a Papuk deset garnitura. Nije iskorištenost terena ista i u Dolcima i Orahovici. Rekao je Grabovac kako je DOŠK dobio kosilicu, pehare za turnir, a da su riješili ono što su trebali riješiti, mogli su mirno ploviti ligom, pa i višim stupnjem natjecanja.

Danijel Džajkić (ŠN Orahovica) rekao je kako se non stop priča o djeci, u DOŠK-u nema djeca, ali ima u ŠN Orahovica, pa opet nema sredstava.  Odgovorio je Grabovac Džajkiću kako ga ne zanima odnos ŠN i NK Papuk, jer kada se dostave podaci o broju selekcija, bit će svi bodovani. Rekao je Džajkić kako je najveća šteta učinjena prema ŠN.

Damir Vanek potom je još jednom pokušao pojasniti predložene Kriterije rekavši kako niti jedna odluka UO nije donesena preglasavanjem.  Dodao je Vanek kako nema logike da je ŠN Orahovica opravdala 100% troškova putnim nalozima. Dodao je Vanek kako kako će Zajednica iz pričuve nadoknaditi jedan dio troška klubovima, koji u drugom dijelu sezone prijave dodatne ekipe u natjecanja.

Darko Krmpotić (ŠN Orahovica) govorio je je o maćehinskom odnosu Grada prema DOŠK-u te NK Papuk prema ŠN Orahovica. Dodao je Krmpotić kako nikada prvoligaši  neće biti niti Papuk niti DOŠK, dok je za ulazak u Prvu ligu potrebna jedna selekcija. Zaključio je Krmpotić kako Kriteriji nisu dobri.

Za takav prijedlog UO bilo je 17 glasova, 5 protiv i 2 suzdržana.

Današnjoj Skupštini nazočili su i gradski čelnici, predsjednica Gradskog Vijeća grada Orahovice Suzana Đebro Maričić i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Predsjednica GV Orahovice Suzana Đebro Maričić:

Činjenica je da će biti uvijek nezadovoljnih, 10 tisuća eura amandmanom je povećano za sport. Htjeli smo da više klubova dobije više novca. Ovih 7 ljudi koji su bili suzdržani ili protiv pokazuje nezadovoljstvo i apeliram da se i dalje razgovora.

Gradonačelnik Saša Rister:

Slažem se da svi nezadovoljni trebaju dati neki novi prijedlog prema Zajednici. Postoji mogućnost da se veća sredstva dodijele klubovima. Čim Zajednica dostavi što treba, novac će biti prebačen Zajednici. Nadam se da svi znaju što i kako trebaju napraviti. 

Grabovac je na koncu zaključio kako je doživio puno neugodnosti pisanjem pojedinaca po Viber grupama te po društvenim mrežama. Zaključio je Grabovac kako očekuje da će ŠN Orahovica i SRD Orahovica reagirati na napise svojih članova, a kako je rekao, razmislit će hoće li svoja prava potražiti pravnim putem.

Danijel Džajkić kazao je kako će se ŠN Orahovica očitovati po tom pitanju, rekavši kako to nije uredu i kako će UO po tom pitanju očitovati.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije