30.3 C
Orahovica
Utorak, 25 lipnja, 2024
spot_img

Gdje su i što rade danas – Aleksandar Jović se vraća u ženski rukomet

- Advertisement -

U svojoj generaciji u Orahovici bio je jedan od najboljih rukometaša, uostalom, gotovo mu je i cijela obitelj sportska, pa je to bio neki logičan slijed zbivanja. Kako život piše svakojake priče, tako je i njega put odveo u Španjolsku gdje je nastavio s igranjem, ali i bavljenjem trenerskim poslom. Aleksandar  Jović stekao je već neko trenersko ime, pa i nije čudo što su za njegove trenerske usluge zainteresirani mnogi klubovi u okrugu u kojem živi. Vjerni je pratitelj svih sportskih zbivanja u svojoj Orahovici pa nije  na odmet pitati ga kako je:

  • Hvala vam dobro sam, zdravlje služi kako mene tako i moju obitelj i to je najveća vrijednost današnjeg života – rekao je Jović pa nastavio:
  • Vraćam se u ženski rukomet nakon jedne sezone koje sam proveo radeći  s muškarcima. Bliže mi je kući pa ću provoditi više vremena s obitelji. Bit ću koordinator svih ekipa i trener kadetske ženske ekipe . Go je inače klub s kojim surađujem u zadnjih nekoliko  godina pomažući im kod treninga i edukacije trenera. I evo ove godine smo odlučili napraviti taj korak da budem tamo puno radno vrijeme. Klub se zove Club Handbol Serra d´Irta. Relativno mlad klub s nekih desetak godina postojanja ali dobro organiziran i u konstantom rastu. Prošle sezone su sa 50 igračica ove sezone došli na 90. Ove godine je plan to još i povećati. Plan je dugogodišnji s ciljem stvoriti seniorsku ekipu koja bi bila u vrhu provincije Valencija i zašto ne boriti se za ulazak u Treću  španjolsku ligu u nekoj bližoj budućnosti. Kvaliteta postoji, mjesto je malo, kao Orahovica recimo i postoji podrška kako Općine tako i privrednika tako da nije nemoguće. Postoje samo nogometni i rukometni klub u mjestu, tak da momci idu na nogomet, a djevojčice  na rukomet – priča nam Jović.

Aleksandar nije nepoznato trenersko i igračko rukometno ime u Španjolskoj:

  • Nakon što sam otišao iz CH Perello, gdje sam trenirao 5 godina i postigao najbolje rezultate u povijesti kluba i sa seniorima ušao u 3 Španjolsku ligu,  a sa pionirima bio 4 u Cataluñi,  prešao sam u CH Amposta. Ekipa koja zadnjih 20 godina igra 2 Španjolsku ligu. Dvije sezone gdje je cilj bio opstanak što smo i ostvarili u dvije sezone isprekidane koronom. Na pola druge sezone i nekih neslaganja sa politikom kluba, dao sam ostavku.  Prošle sezone vratio sam se  u ekipu gdje sam završio igračku i počeo trenersku karijeru, CB Vinaros.  Jedna sezona sa polovičnim rezultatima gdje je cilj bio igrati play off za ulazak u ligu više ali nam je liga pobjegla za 1 bod. Kao što rekoh, ove godine vraćam se u ženski rukomet u klub u kojem se stvaraju igračice i to me jako veseli – zaključio je Jović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije