12.7 C
Orahovica
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img

ŽRK Orahovica U-16: Dva poraza za kraj natjecanja

U gradu Osijeku, u sportskoj dvorani Zrinjevac, jučer su rukometašice Orahovice, igračice do 16 godina, odigrale posljednja dva kola 1 HRL. Na žalost u oba su susreta doživjele poraze, no nisu razočarale. Posebice su bile dobre u utakmici protiv vršnjakinja iz Bjelovara, od kojih su izgubile 16:11.

  • Prvu utakmicu protiv Bjelovara djevojke su bile odlične, igrali smo protiv jačeg protivnika i skroz smo bile u utakmici. Susret je odlučilo nekoliko isključena sa naše strane koje su rukometašice Bjelovara iskoristile i poentirale. Lana Potalec  koja je zamijenila Helenu Zeman, bila je odlična, skinula je  3 sedmerca i imala još 6-7 obrana, Lana nas je držala u utakmici – rekla je za 33515 danas trenerica Andrijana Rukavina.

Najbolja igračica u ekipi Orahovice bila je Lana Potalec.

U drugoj utakmici izgubile su od ekipe Radnika s 20:12, iako je to ekipa protiv koje je Orahovica morala odigrati bolju i kvalitetniju utakmicu:

  • U ovu smo utakmicu, protiv slabijeg protivnika krenula jako loše, u 8.minuti gubili smo 4:1, pa smo se onda vratili u utakmicu i imamo rezultat 7:6. Nakon toga klasična „crna rupa“ u obrani, pa mnoštvo, sudac nam tri puta svira prijestup, promašili smo i 7-8 zicera  i naravno na kraju izgubile od lošijeg protivnika – dodala je Rukavina.

Za najbolju igračicu u ekipi Orahovice proglašena je Nina Tikvan.

S jučerašnje dvije utakmice za ekipu Orahovice, liga je završena rekla je Rukavina i dodala:

  • Imale smo dosta problema sa odrađivanjem treninga jer većina djevojaka se školuje u drugim gradovima što nam je i uvelike odražavalo i na rezultatu. Činjenica je ta i da sa takvom ekipom nismo dorasli tom rangu natjecanja jer igrati protiv Podravke, Osijeka, Broda, Zrinskog bili su preveliki zalogaji. Ipak,  drugog natjecanja za taj uzrast nije bilo pa je na koncu ipak dobro da su se djevojke natjecale. Koristim ovu priliku da čestitam djevojkama koje su se unatoč svim problemima borile i predstavljale svoj klub i grad. 

Što će biti s djevojkama koje sada završavaju osmi razred?

  • Sada nam preostaje da vidimo kako cimo nastaviti dalje. Opet imamo iščekivanje i neizvjesnost koje će škole i u kojim gradovima naše djevojke, koje završavaju 8. razred, upisati, ,te koliko njih će biti u mogućnosti nastaviti trenirati u klubu, što naravno ponovo utjecati  na daljnje formiranje ekipe ,koje nagodinu još uvijek imaju pravo igrati za kadetkinje,  a ujedno i za seniorsku ekipu – zaključila je Rukavina.

Prve dvije ekipe plasirat će se na završnicu  u Poreč koja će se održati od 08. – 11.04.

Kompletnu tablicu objaviti ćemo nakon odigravanja svih zaostalih utakmica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije