15.2 C
Orahovica
Utorak, 26 rujna, 2023

U čačinačkoj ŠN NK Mladost radi 80-tak registriranih dječaka i djevojčica

Škola nogometa čačinačke Mladosti koja radi i djeluje u sklopu kluba, u protekloj je godini u svom sastavu imala čak pet momčadi, prednatjecatelji U-8, početnici u-10, mlađi pioniri U-13, pioniri U-15 i juniori, s čak 80-tak registriranih igrača. Uz orahovčaku ŠN i feričanački FEŠK, čačinačka Mladost okuplja najveći broj djece.

Naravno da smo u klubu zadovoljni brojem djece u klubu. Za našu malu općinu to je jako dobro. U klubu radi i nekoliko djevojčica, a u selekcijama imamo i nekoliko igrača iz susjednog Mikleuša s kojima imamo odličnu suradnju već dugi niz godina – počeo je priču za Sport 33515, trener u klubu i član Uprave Dragan Zubak.
U protekloj polusezoni prednatejcatelji trenera Siniše Ličinića odigrali su 8 utakmica uknjiživši 2 pobjede i 6 poraza. Momčad trenera Željka Milaka (u-10) na devet utakmica, upisala je 4 pobjede i 5 poraza. Obje momčadi natječu se pod okriljem Nogo9metna središta Našice u tamošnjim Ligama mladeži. Dragan zubak vodi dvije momčadi U-13 i U15, i obje momčadi poluszeone su odigrali u sklopu Županijskih liga. Najbolji rezultat polučila je selekcija U-13 koja je pobijedila u svih 7 utakmica i glavni je kandidat za osvajanje naslova prvaka. Pionirska momčad, U-15, pobijedila je dva puta uz 4 poraza, dok su juniori trenera Ivana Mužara odigrali 8 kola upisavši 5 pobjeda, 2 remija i 1 poraz.
– Rezultatima smo zadovoljni posebno s obzirom na činjenicu da smo zbog nedostatka djece u nekim godištima, bili prisiljeni igrati s mlađim igračima, pa je tako 80% momčadi U-13 igralo za U-15 – rekao je Zubak.
U planovima za skorašnju budućnost Zubak je podcrtao nekoliko bitnih segmenata:
– Nastavak treniranja i učenja osnova tehnike i taktike nogometne igre, kroz treniranje želimo razviti zdrav načina života, potom igračima želimo ugraditi društvene vrijednosti, solidarnost, upornost, prijateljstvo, jednakost, poštenje… Uz to razvijat ćemo motoriku, komuniciranje, sklapanje prijateljstava, kompetencija, suradnja te razvoj različitih tipova inteligencije: interpersonalna, spacijalna, lingvistička, tjelesno-kinestetička – nastavlja Zubak.

Impresionira činjenica da svih 5 selekcija, + seniorska, rade na jednom, jedinom travnatom terenu:
– Da radimo na jednom travnatom terenu svi, i prava je umjetnost što ga održavamo takvim kakvim je. Puno će nam u budućem radu koristiti i novi teren s tvrdom podlogom, koji je izgrađen uz zgradu Dječjeg vrtića, ni naša stara boljka je još jedan veliki pomoćni teren. Moram napomenuti da su uvjeti za rad s djecom izvrsni, imamo super opremu i dok god bude djece u ovom broju (očekujemo ih još) ova Uprava će naći načina da klincima omogući bavljenje nogometom u svom mjestu – zaključio je za Sport 33515 Dragan Zubak.
Važno je napomenuti kako je bitnu ulogu u ekspanziji rada s djecom i ustroju škole, imao i ima predsjednik kluba Goran Bušljeta, za čijeg je mandata odrađeno puno kvalitetnog posla.
– Ponosan sam na sve ljude u i oko kluba. Čačinci su vrlo malo mjesto, a činjenica je da ove polusezone imamo 31igrača s pravom nastupa za seniorsku momčad. Od tog broja samo su 3 koji ne žive na području naše općine, ne treba daljnji komentar. Nije ovo zasluga trenutnog vodstva kluba ,nego i svih djelatnika prije nas – rekao je predsjednik Bušljeta.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije