19.5 C
Orahovica
Subota, 15 lipnja, 2024
spot_img

Otvorene su prijave za Sportske praznike koji će se održati od 24. lipnja do 12. srpnja

- Advertisement -

Otvorene su prijave za Sportske praznike koji će se održati od 24. lipnja do 12. srpnja na čak 98 lokacija. Na području Virovitičko-podravske županije je pet lokacija, odnosno, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Katolička osnovna škola Virovitica, OŠ Vladimira Nazora Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina i OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica.

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta, a u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez stvorio je uvjete za ljetne sportske aktivnosti koji okupljaju kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u početnoj 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je u 2023. godini proveden s 13.650 djece i 174 voditelja. Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu u jutarnjim terminima od ponedjeljka do petka tijekom tri tjedna. Voditelji kineziolozi osmišljavaju i provode aktivnosti prema mogućnostima lokacije i interesima polaznika, a sve su aktivnosti dokumentirane.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok. Kako se prijaviti i što je potrebno za prijavu možete doznati OVDJE

A kako su Sportski praznici provedeni prošle godine, možete vidjeti u našem videu. (https://skolski-sport.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije