15.8 C
Orahovica
Utorak, 26 rujna, 2023

Mlađi pioniri čačinačke Mladosti proslavili naslov prvaka

Dragan Zubak i njegov „mali“ ali veliki moćni stroj u vidu selekcije mlađih pionira, osvojili su naslov prvaka ŽNS Vtc-pod županije, ispred Virovitice i orahovačke Škole nogometa, donijevši tako jedini naslov u svoj klub ove sezone. Zubakovi učenici odigrali su sjajnu jesen i vrlo dobro proljeće, što im je bilo itekako dostatno da oko vrata stave najsjajnija odličja.
– U jesen smo dobili i Orahovicu i Viroviticu. U oba susreta bili smo dojmljivi, dok smo u proljeće u Orahovici ponovo pobijedili, ali smo u zadnjem kolu u Čačincima poraženi od Virovitice, no nama je bio dovoljan i minimalan poraz, da na koncu budemo prvi. Bilo je ovo sjajno iskustvo i bez lažne skromnosti ovi momci su budućnost čačinačkog nogometa – rekao je trener prvaka Dragan Zubak pa dodao:
– Ekipa je to koja voli trenirati. I kada nemaju trening njih desetak satima bude u “Rupi”. Igraju jedno vrijeme na betonu, preobuju se u kopačke i nastave na travi do mraka. Ovo što rade je neprocjenjivo za njihovo normalno odrastanje i sazrijevanje. Učimo ih fair playu, iznimne odnose imamo sa ŠN Orahovica, protiv kojih su dobivali i gubili i uvijek su se nakon utakmice sportski pozdravili te se nastavili družiti za stolom. Jučer smo odigrali prijateljsku u Orahovici protiv ŠNO i tom prigodom su nam nogometaši iz Orahovice priredili pasillo – ili tunel, kojim su čestitali prvaku. To se pamti i tako se grade normalni i prijateljski odnosi. Brzo će oni odrasti, a neki će zajedno u školu, neki će igrati u istom klubu, zajedno će ići u izlaske. Zbog svega toga je nevjerojatno važno da ih se socijalizira na ovaj način. Život nije ono što smo proživjeli, nego ono čega se sjećamo. Njima će ovo itekako ostati u sjećanju i pomoći im da odrastu, da se formiraju u dobre ljude. Hvala od srca. Naravno da zahvale moram uputiti i bivšem predsjedniku Goranu Bušljeti te sadašnjem Hrvoju Hećimoviću, članovima Uprave i svim roditeljima koji su nas podržavali – rekao je Zubak.

Mlađi pioniri čačinačke Mladosti odigrali su 14 kola, u čak 13 su pobijedili dok su doživjeli samo jedan poraz. Gol razlika je impozantna 116:21:
– Najbolji strijelac momčadi i drugi strijelac lige je Stojanović s 29 pogodaka, slijede T. Matešić s 26, Š. Jurlina zabio je 14, M. Erceg 10, A. Matešić 8, A. Samardžić 8, I. Beštek 8, A. Jurišić 3, M. Zebec 2, B. Beštek 2, N. Cuca 2, G. Ljutak 2, D. Takač 1 i M. Terlević 1 – dodao je Zubak.
U narednoj sezoni momčad mlađih pionira ostat će lišena pomoći nekoliko momaka koji prelaze u selekciju U-15:
– Imat ćemo dobru momčad i naredne sezone. Pred nama su lijepe nogometne godine – zaključio je Zubak.
Naslov prvaka osvojili su: T. Matešić, N. Hečimović, Š. Jurlina, M. Zebec, I. Beštek, G. Ljutak, K. Zubak, L. Stanković, D. Stojanović, B. Beštek, A. Samardžić, A. Matešić, L. Ljutak, A. Jurišić, M. Nerovčić, D. Takač, N. Cuca, L. Klepač, M. Erceg i M. Terlević, naravno uz „nadzor” trenera Draga Zubaka.

Čestitamo !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije