10.5 C
Orahovica
Subota, 13 travnja, 2024
spot_img

PUNO JE TOGA NA KOCKI! HRVATSKA IMA NOVU ENERGIJU, ALI I IMPERATIV POBJEDE, TREBA JOJ I HUK S TRIBINA…

- Advertisement -

Bili smo blizu protiv Slovenije, blizu i u Finskoj. No, na kontu nemamo ništa. Nula. Od svih reprezentacija koje su startale po SP 2023. nitko nema bolji rejting od Hrvatske i nulu na popisu pobjeda. U priličnom smo problemu pišu današnje https://sportske.jutarnji.hr/sn/

I ispred sebe imamo dva puta Švedsku. Momci koji će večeras istrčati kontra Hrvatske u Draženovoj dvorani ne montiraju namještaj u Ikei, niti rade na razglasu za novu turneju ABBA-e. Oni nisu hokejaši, niti im je košarka samo usputni hobi. Njihova je petorka sastavljena od četiri igrača iz ACB lige i jednog koji je nekad bio u NBA ligi. U ovoj Hrvatskoj nitko trenutačno ne igra u ACB ligi, niti je itko ikad igrao u NBA ligi. I to su fakti.

Samo dvije pobjede

Fakat je i taj što nam samo dvije pobjede nad Švedskom u sljedeća četiri dana daju nadu kako bismo mogli do SP-a, kako možemo prokrčiti stazu koja je prilično narušena s dva početna poraza. Kako bismo dobili neku šansu u lipnju, kada ćemo igrati sa svim igračima koji postoje kontra Slovenije i Finske.

Naravno, ako oba puta svladamo Švedsku već smo napravili posao za plasirati se u drugu rundu kvalifikacija, ali cilj je otići na SP. Jer, bez SP-a nema niti šanse za Igre u Parizu. Puno je toga na kocki, puno je toga na stolu.

Hoće li švedski stol biti dostupan, hoćemo li s njega moći uzeti sve što nam treba ili nismo kadri, pokazat će sljedeći dani. Hrvatska je dobila novu energiju u odnosu na studeni, a ona se zove Damir Mulaomerović, novi izbornik. On nije komplicirao, on nije vagao, ulazio u kompromise, nego je pozvao sve do kojih je mogao doći. I svoju energiju ovih je dana prenosio na reprezentaciju, a ona je popunjena igračima koji nisu od jučer, koji znaju kako je to igrati pod pritiskom, pa i igrati u takvim okvirima i za reprezentaciju.

Cijeli članak pročitajte ovdje: https://sportske.jutarnji.hr/sn/kosarka/kosarka-reprezentacija/puno-je-toga-na-kocki-hrvatska-ima-novu-energiju-ali-i-imperativ-pobjede-treba-joj-i-huk-s-tribina-15162820

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije