9.2 C
Orahovica
Subota, 24 veljače, 2024
spot_img

ALARMANTNO : Saborska zastupnica Vesna Vučemilović za 33515.net – U protekle dvije godine aktivno se sportom prestalo baviti 32.000 djece

- Advertisement -

U Hrvatskom saboru održana je tematska sjednica Odbora za obitelj mlade i sport kojom je predsjedala saborska zastupnica Vesna Vučemilović. Za naš portal  predsjednica Odbora izjavila je kako se čak 32.000 mladih ljudi u protekle dvije godine  aktivno prestalo baviti sportom :

–             Često primamo prigovore  vezane uz sukobe u sportskim savezima i iako rješavanje  tih sukoba  nije u našoj nadležnosti, donesli samo Odluku da se provede rasprava oko odnosa nacionalnih saveza prema županijskim i gradskim savezima, a zatim  i odnosu  sportskih saveza prema klubovima, . Također razgovarali smo što bi se trebalo poduzeti da sukobi koji proizlaze iz sobnih animoziteta  pojedinaca,  ne smiju i ne utječu na situaciju  u članstvu saveza. Pojedini Savezi se često bave sami sa sobom i onda zaboravljaju na svoju pravu funkciju. Na nama je da vidimo  što trebamo učiniti  da naši sportaši budu i dalje jedni od glavnih promotora Hrvatske. Baš sportašima moramo pružiti što bolje uvjete kako bi oni i dalje postizali vrhunske rezultate. Mene kao saborsku zastupnici podatak o 32.000 djece koja  su sportu rekla zbogom frapantno zabrinjava i to je podatak koji mene jako zabrinjava – zaključila je Vučemilović.

Osim članova Odbora, na sjednici su sudjelovali  predstavnici Ministarstva turizma – Uprave za sport, pravobraniteljica za djecu, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, predstavnici krovnih sportskih organizacija, saveza i sportskih klubova.

Fotografija: Hrvatski sabor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije