14.1 C
Orahovica
Utorak, 3 listopada, 2023
spot_img

U subotu u Dugoj Međi 11. Pekmezijada i igre branitelja

- Advertisement -

Ove subote svi putevi vode u Dugu Među. Naime, u organizaciji UHBDDR Duga Međa u i oko Mjesnog doma u Dugoj Međi, bit će održana 11. Pekmezijada ali i Sportske igre branitelja.

Središnji događaj je svakako Pekmezijada, koju ove godine održavamo već po 11 puta. Zanimljivost ovogodišnje Pekmezijade jest da će pekmez pripremati vatrogasci, odnosno vatrogasne ekipe. Za najbolji pekmez tako će se natjecati vatrogasci iz Orahovice, Zaboka, Čađavice, Zdenaca i Velikog Rastovca. Na igrama branitelja sudjelovat će deset braniteljskih udruga iz četiri županije. Discipline su viseća kugala, bacanje potkove i slavonska alka. Za sve sudionike bogat stol pripremit će članovi Lovačkih udruga “Sokol” iz Čađavice, “Jelen” Jankovac i “Šljuka” iz Zdenaca. Osim nekoliko KUD-ova za zabavu će biti zaduženi članovi TS Kočije – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

Osim navedenog tijekom Pekmezijade posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji kao i brojna iznenađenja. Svoj su dolazak na manifestaciju potvrdila i politička elita koju će predvoditi župani Krapinsko – zagorske i Virovitičko-podravske županije, Željko Kolar i Igor Andrović te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.
Subotnja Pekmezijada počet će u 14,oo sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije