7.8 C
Orahovica
Subota, 20 travnja, 2024
spot_img

Vesna Vučemilović – Zakon o sportu čeka se predugo

- Advertisement -

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica, predsjednica Odbora za obitelj i sport u Hrvatskom saboru, progovorila je danas za naš portal, naravno teme su bile usko vezane uz sport.

Tko je Vesna Vučemilović ?

Rođena Osječanka iza sebe ima bogatu poslovnu karijeru (jedno vrijeme radila je u Orahovici), doktorica je znanosti, udana i majka dvoje djece. Danas je zastupnica u Hrvatskom saboru u klubu Hrvatskih suverenista. Predsjednica Odbora za obitelj i sport u Hrvatskom saboru, progovorila je danas za naš portal, naravno terme su bile usko vezane uz sport.

Kakvo je vaše mišljenje o financiranju lokalnog sporta?

Lokalni sportaši se susreću s brojnim problemima. Nedostatak prostora za vježbanje, klupskih prostorija, nedovoljno trenera i naravno financiranje. To je problem u cijeloj državi, a epidemija je dodatno pogoršala stanje. Brojni klubovi nisu mogli organizirati treninge zbog zabrane korištenja školskih dvorana za treninge. Članstvo im se smanjilo, a time i prihod od članarina. Trenutno su lokalni klubovi doslovno na aparatima i ovise o sponzorima i sredstvima iz općinskih, gradskih i županijskih proračuna.

  1. Može li se u Hrvatskom saboru donijeti Zakon o financiranju lokalnog sporta kako bi se izbjegle malverzacije oko podobnih i nepodobnih?

–             Zakon o sportu čekamo predugo. Problemi su u većini saveza i donošenje novog zakona je nužnost i prioritet broj jedan. Kao predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport u Hrvatskom saboru planiram organizirati tematsku sjednicu vezano za probleme u sportu.

  1. Sport je najbolji promicatelj Hrvatske u svijetu. Kako uskladiti sportske mirovine i tako riješiti pitanje onih sportaša koji nisu zaradili dovoljno da bi mogli uživati zasluženu mirovinu?

–             Ključno je riješiti uključivanje bivših aktivnih sportaša u rad klubova nakon završetka natjecateljske karijere jer mogu dati izniman doprinos – zaključila je ekskluzivno za naš portal Vesna Vučemilović .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije