29.6 C
Orahovica
Utorak, 23 srpnja, 2024
spot_img

Hitmejker Miroslav Rus za 33515 : Sport je jedna od najvećih radosti

- Advertisement -

Miroslav Rus jedan od najpoznatijih hrvatskih  i regionalnih tekstopisaca i skladatelja, utemeljitelj kultnog ITD banda, koji je u svojoj bogatoj karijeri napisao stotine i stotine hitova, surađujući s najpoznatijih glazbenicima s ovih prostora (  Toše Proeski, Tony Cetinski, Zdravko Čolić, Željko Bebek, Crvena jabuka, Kaliopi, Neda Ukraden, Mišo Kovač, Novi fosili, Nina Badrić, Massimo , Baruni, Gazde) danas je ekskluzivno za 33515 progovorio o sportu kao bitnoj stavci u njegovog glazbenom opusu:

  • Uz bok pjesama koje sam radio u našoj zemlji i regiji svakako idu i moje “sportske pjesme”! Ima ih nekoliko, ali ja bih prije svega izdvojio bih dvije, „Neka pati koga smeta“, izvedena na više načina, ovisno o međunarodnim uspjesima naših sportaša, u više prilika od 1998. do danas i „Plava balada“, pjesma posvećena Dinamu. Te dvije pjesme (napisao je i pjesmu Ovo je najbolji tim) obilježile su moju „sportsku“ karijeru. Pisanje tih pjesama nije nimalo slučajno, jer sport smatram jednom od najvećih radosti. U mladosti sam se volio baviti svim sportovima – izjavio je na početku Rus.

Opjevali ste nogometaše, Janicu, vaterpoliste, tenisače, koja vam je ipak najdraža?

Teško je reći koja mi je verzija najdraža, bili su to redom veliki uspjesi naših sportaša. Janica je zadivila sportski svijet, rukometaši, tenisači , no ipak izdvojio bih prvu, nogometnu. Ti trenuci kada Hrvatska postaje jedno,  se ne zaboravljaju. Ovoj napaćenoj državi, sport, a posebice nogomet, donio je najviše veselja – kaže Rus.

Volite sve sportove, ipak što vas zna prikovati za fotelju?

Volim zaista sve pogledati, no kada baš moram,  izdvajam naravno nogomet pa potom i košarku, a onda redom sve do skijaških skokova – zaključio je svoju „sportsku“ priču za 33515 Miroslav Rus.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije